MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Tabip Odası'ndan kritik uyarı... Tekrar yükselebilir!
Güncel
14 Mayıs 2020 Perşembe 13:52

İzmir Tabip Odası'ndan kritik uyarı... Tekrar yükselebilir!

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, "Bazı illerde vaka sayısının arttığına dair duyumlar alıyoruz. Yetkililerin iyimser söylemleri rehavet yaratıyor. Henüz salgının ilk dönemindeyiz. Aşağı giden eğri tekrar yükselebilir" dedi.

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR- İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, normalleşme süreci adı altında AVM'lerin açılması, bazı şehirlerde giriş çıkış yasağının kaldırılması gibi kararların büyük risk oluşturduğunu söyledi. Pandemi sürecinde fiziksel mesafenin korunması, maske takılması ve bireysel hijyenin büyük önem taşığıdığın vurgulayan Obuz, "Normalleşmeye erken başladık. AVM'lerin açılması için henüz çok erken. Anadolu'nun bazı illerinde vakaların arttığına dair duyumlar alıyoruz. 15 il dışındaki tüm şehirlerde giriş çıkış yasağı kaldırıldı. Kontrolsüz bir şekilde seyahat edilmesi ve çeşitli ziyaretler bulaşma riskini artırıyor. 
Fazla vakaların olduğu şehirlerden diğerlerine virüs taşınabilir. Toplu aile yemekleri, iftar, bayram ziyaretleri tabloyu olumsuz etkileyebilir" dedi.

"GEVŞEME OLMAMALI"
Yetkililerin salgına dair iyimser söylemlerinin yurttaşlar arasında rehavete yol açtığını ifade eden Funda Barlık Obuz, "Caddelerde yoğun kalabalıklar olduğunu gözlemliyoruz. Salgın sürecinde en çok korkulan bulgusu olmayan taşıyıcılar. Onları saptayamıyoruz. 14 yaş altı sokağa çıkma izni saatleri arasında yakın temaslar yaşandı. En az bir buçuk metre mesafenin korunması gerekiyor. Maske kullanımı konusunda gevşeme olmamalı. Defalarca kullanılan siyah maskelerin önleyiciliği yok" diye konuştu.

"SALGININ İLK DÖNEMİNDEYİZ"
Cuma günü 14-20 yaş arası gençlerin 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceğini hatırlatan Obuz, "Türkiye nüfusunun büyük bir kesimini bu grup oluşturuyor. Dolayısıyla kalabalık oranını oldukça yükselecek. Toplumdaki genel hastalık azalıyor ama önlemleri korumazsak bu güne kadar yaptıklarımızın bir anlamı olmayacak. Henüz ikinci dalgadan bahsetmek doğru değil. Çünkü henüz salgının ilk dönemi içerisindeyiz. Aşağı giden eğri tekrar yükselişe geçebilir. Halkımızın gevşemeden önlemleri uygulamaya devam etmesi büyük önem taşıyor" yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir