MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Tabip Odası'nda Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu adaylığını açıkladı
Güncel
5 Nisan 2022 Salı 13:44

İzmir Tabip Odası'nda Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu adaylığını açıkladı

İzmir Tabip Odası'nda 17 Nisan'da yapılacak genel kurul öncesi Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu adaylık açıklaması yaptı. Yönetim kurulu listesinin tanıtıldığı toplantıda sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekilirken, "Mücadele zamanı" vurgusu yapıldı.

SONKALEİZMİR-İzmir Tabip Odası 'nda Hekim Güçbirliği Grubu adına Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner'in adaylığını açıklamasının ardından, Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu da yönetime talip oldu. İlk oturumu 10 Nisan'da, seçimlerin ise 17 Nisan'da yapılacağı kongre öncesi Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu'nun yönetim kurulu üyeleri İzmir Tabip Odası'nın Alsancak'taki binasında basın toplantısı ile tanıtıldı.



"MÜCADELE ETME ZAMANI"

Hekimlerin yaşadıkları sıkıntıların ve iki yıl boyunca Lütfi Çamlı başkanlığında yapılan çalışmaların anlatıldığı adaylık açıklamasını Doktor Süleyman Kaynak okudu. Açıklamada şöyle denildi:

İzmir Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği bu mücadelenin öncüsü, meşruiyetinin güvencesidir. Hekimlerin insanca yaşaması, iyi hekimlik yapabilmeleri için örgütlü mücadele veren ve biz katıldıkça güçlenen tek meslek örgütümüzdür. Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüze sahip çıkmanın zamanıdır. Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüzün çatısı altında daha katılımcı bir anlayışla iyi hekimlik değerlerini bu topraklarda yaşamak ve yaşatmak için bir arada mücadele etmenin zamanıdır. İki yıl önce de 'Karanlığın en koyu olduğu zamanlarda yine de hep bir umut ışığı vardır' demiştik. İşte bu umut ışığı mesleki değerlerimiz ve örgütlülüğümüzden aldığımız güçtür. Tüm meslektaşlarımızı bu çabaya omuz vermeye davet ediyoruz."

YÖNETİM LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Yönetim kurulu başkanının daha sonra belirleneceği belirtilen aday listede listesinde şu isimler yer aldı:

"Uzman Dr. F. Yüce Ayhan, Prof.Dr Süleyman Kaynak, Prof. Dr. Hakan Kültürsay, Uzm. Dr. Behiye Mungan, Uzm. Dr. Haldun Öniz, Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Dr. Serkan Şen."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir