MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Şehir Tiyatroları sezonu açtı!
Kültür-Sanat
4 Ekim 2024 Cuma 16:02

İzmir Şehir Tiyatroları sezonu açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonu “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi” oyunuyla açtı. Büyük beğeni toplayan oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) 2024-2025 tiyatro sezonunu Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü’nün yönetiminde açtı. “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi” oyunu ile sezona başlayan İzBBŞT, İsmet İnönü Sahnesi’ndeki gösterim ile oyunun İzmir prömiyerini de gerçekleştirdi. Seyircilerin büyük bir dikkatle takip ettiği oyunda, oyuncular ile orkestranın performansı sık sık alkışlarla kesildi. Gösterimden sonra konuşan İzBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü, oyunda emeği geçen herkese ve prömiyerde kendilerini yalnız bırakmayan seyircilere teşekkür ederek “Böyle bir dekoru düşünmek ve üretmek çok zor. Önümüzdeki çok sınırlı zamanda, bu dekoru sizin için yeniden yapma imkanımız yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İŞT) Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever ve Müdürümüz Oytun Askeroğlu’nun müthiş katkıları ile bu dekor buraya geldi. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

‘Hoş geldin Levent Üzümcü’

Oyunun yazarı ve yönetmeni Cengiz Toraman da konuşmasında bir kişinin yurdundan edilmesinin çok büyük bir acı olduğunu anlatarak şunları söyledi;

“Bu oyunu Levent Üzümcü oynar diye düşünerek yazmamıştım. Oyunda, ‘Yurdundan edilmek en büyük acıdır, insan bu kadar acıya dayanamaz. Demirden bir dağ olsa bu acı yakar, eritir, kül eder’ yazmışım. Levent’in İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan atılmasının ardından, geri dönüşü bu oyunla olmuştu. Biliyorsunuz oyuncunun yurdu sahnedir. Biz 35 yıllık arkadaşız kendisiyle, kişisel yaşamımızda Levent Üzümcü sık sık, ‘Allah hiçbir İzmirliye ekmeğini başka şehirde aratmasın’ derdi. Ben Eskişehirliyim ancak 10 senedir İzmir’de yaşıyorum, İzmir’in İzmirliler için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Bu prömiyer aynı zamanda bir İzmirli’nin yuvasına kavuşmasının da kutlanmasıdır. Hoş geldin Levent Üzümcü.”

Tiyatroseverlerden tam not

İzmir Şehir Tiyatroları, yeni sezona kapalı gişe başladı. “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi” oyununun 3-4-5 Ekim ile 17-18-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek gösterimlerinin biletleri günler öncesinden tükendi. Oyuna İzmirli tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Gösterimden sonra konuşan seyircilerden Fatma Kara oyun sırasında dakikalarca ağladığını söyleyerek, “Topraklarından kaçıp gelen annemi hatırlayıp dakikalarca ağladım. Beni buraya oğlum gönderdi, iyi ki gelmişim iyi ki görmüşüm, iyi ki Şehir Tiyatroları var. Harika bir geceydi. Hemen oğlumu arayıp çok teşekkür ettim, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. Şengül Nişancı ise kentteki tiyatroseverlere seslenerek sezon boyunca İzmir Şehir Tiyatroları’nı yalnız bırakmama çağrısı yaptı.

Oyun Hakkında

Demirci ustası Deli Rüstem ve oğlu Cemal'in Girit'te başlayıp İstanbul'a, oradan Çanakkale'ye ve nihayet Ayvalık'a uzanan masalsı hikâyesini konu alan oyunun yönetmenliğini, oyunun aynı zamanda yazarı da olan Cengiz Toraman yapıyor. Oyunun oyuncu kadrosunda ise Levent Üzümcü ile Ferahi Aksavaş-Melis Caba yer alıyor. Oyunun biletleri kultursanat.izmir.bel.tr adresi ile İzBBŞT Bilet Gişeleri’nden alınabiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir