MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir meclisinde provokasyon!
Güncel
10 Haziran 2024 Pazartesi 20:05

İzmir Büyükşehir meclisinde provokasyon!

İzmir ile Gazze arasında kardeş şehir protokolü imzalanması konusunda 3 parti grubunun ortak önerge verdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısı bir grup genç tarafından sabote edildi. Bağırarak konuşan biri kadın iki genç geçmişte İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İsrail'in Başkenti Tel Aviv arasında imzalanan kardeş şehir protokolünü hatırlattı. Mecliste tartışmalara neden olan gerginlik nedeniyle toplantıya ara verildi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısında provokasyon yaşandı. Biri kadın iki genç meclis toplantısı esnasında bağırarak toplantıyı sabote etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte İsrail'in Tel Aviv kenti ile kardeş protokolü olduğunu söyleyen gençler bağıra bağıra meclisi karıştırdı. Başkan Cemil Tugay tartışmalar üzerine meclise ara verdi. 

BAŞKAN TUGAY: DÜZENİ BOZANA İZİN VERMEM

Yaklaşık 10 dakikalık ara sonrası salona dönen Başkan Tugay, "Öğrenmeleri gereken bir şey var. Burada sadece meclis üyeleri konuşur. Burası bir forum ortamı değil. Onların zaten talep ettiği konu ile ilgili önerge olduğunu öğrendiklerinde gereksiz bir şey yaptıklarını anlayacaklardır. Meclis başkanı olarak herhangi birinin düzeni bozmasına izin vermem" dedi. 

PROTOKOL OYBİRLİĞİ İLE İPTAL

AK Parti ve MHP grubu tarafından geçmişte Tel Aviv ile yapılan kardeş protokolünün iptali için verilen önerge gündeme alındı. Önerge oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir