MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir'de Başkan Soyer'e dev kredi yetkisi!
Yerel Yönetimler
13 Aralık 2023 Çarşamba 19:31

İzmir Büyükşehir'de Başkan Soyer'e dev kredi yetkisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Başkan Tunç Soyer'e yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için 500 milyon TL kredi kullanımı için yetki verildi. Soyer ayrıca, İZBAN A.Ş.'nin 100 milyon dolar kredi kullanımı ve İZSU için de toplamda 300 milyon TL kredi kullanımı için meclisten oy birliği ile yetki aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu yönetiminde yapıldı. Mecliste Büyükşehir'in 2023 Mali Yılı Bütçesinde yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için nakdi veya gayrinakdi olarak, dilimler halinde kullanılmak üzere bankalardan 500 milyon TL'ye kadar kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi için İzBB Başkanı Tunç Soyer'e yetki verildi.

İZBAN A.Ş’nin yönetim kurulunda, tren setleri kredi yapılandırması için dilimler halinde ya da tek seferde kullanılmak üzere, Türkiye Vakıflar Bankası tarafından İZBAN A.Ş lehine onaylanan 100 milyon Dolar karşılığında Türk Lirası olarak kredi için de Başkan Tunç Soyer'e yetki verildi.

Başkan Soyer, İZSU Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş’den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için faiz hariç toplam 200 milyon TL kredi yetkisi aldı. Ayrıca yine İZSU'nun 2023 Mali yılı ve 2024 Mali yılı bütçesinde öngörülen iç borçlanma tutarını aşmamak üzere yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak amacıyla nakdi veya gayrinakdi kredi kullanmak üzere bankalardan 100 milyon TL tutarında kredinin sağlanmasına, kullanılmasına, borçlanmanın yapılmasına yönelik işlemler için de yetki verilmesi kararı alındı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir