MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Meclisi'nde gündem Karşıyaka Stadı...
Yerel Yönetimler
14 Ekim 2024 Pazartesi 20:11

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde gündem Karşıyaka Stadı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında uzun yıllardır yapımı beklenen Karşıyaka Stadı gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk'ün Hamza Dağ'a yönelik açıklamaları nedeniyle eleştirdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Madem yapmayacaksınız, Büyükşehir yapacağız diyorsa, vereceksiniz. Karşıyaka'nın hakkını istiyoruz. Engellenmesin, sadece onu istiyoruz. Yeter artık, yeter artık yani" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında Karşıyaka Stadı'nın durumu da gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk'ün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklamaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı eleştirdi. 

"KARŞIYAKALILAR'IN SABRI KALMADI"

Öztürk şöyle konuştu:

"Spor zirvesini ayrı gözle takip ettik. Spor zirvesinde Karşıyaka Stadı gündem olmadı. Karşıyaka ilçe kongremizde Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, bakanlık nezdinde sorun kalmadığını beyan etti. Siz basın yoluyla cevap verme girişiminde bulundunuz. Hoş olmayan ifadelerle karşılaştık. Hamza Dağ başkanımızın Karşıyaka Spor Kulübü ile geçmişte yaptıkları, Mavişehir'de 90 dönümlük arazinin tahsinden tutun da bakanlık ile görüşmelerde siyasi figürlerinin başında geldiğini siz de biliyorsunuz. Basın yoluyla söylemlerinizi şık bulmadığımızı söylemek istiyoruz. Ortak bir konsensüsle yolun ilerlemesi gerektiği kanaatindeyiz. Doğru yolun siyasi figürlerle bakanlık nezdinde yürütülmesi gerektiğini biliyoruz. Geçmişe dair davaları, sorunları konuşacak değiliz. Hamza Dağ başkanımızla yaptığımız görüşmede sizin bu açıklamalarınıza rağmen elinden geleni yapmaya hazır olduğunu iletti. Taşın altına elimizi koymaya hazır ve nazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Yeni şeyler söylemek lazım. Söylemlerimizi ifadelerimizi, muhataplarımızı iyi tespit etmek lazım. Karşıyakalıların sabrı kalmadı. Ne gerekiyorsa gövdemizi sokarak beraber hareket edelim. Bütçeye bu kalemin girmesi konusunda adımlar atmanızı bekliyoruz." 

BAŞKAN ÜNSAL: ÇALIŞMALARIN BAŞLAMASINI DİLİYORUZ


Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a teşekkür ederek, "Bizim için çok değerli, size teşekkür ediyoruz. Stat için gerekli adımı attınız. Hepimizin özlemini çektiği bir proje. Bizim burada bir yerimiz var. 2 bin 2689 metrekaresi Karşıyaka Belediyesi'ne ait. 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Burayı Büyükşehir'e devretmeye hazırız. Koyu bir Karşıyaka taraftarı olarak  çalışmaların bir an önce başlamasını diliyoruz. Bunu da siz başaracaksınız" dedi.

BAŞKAN TUGAY: ENGELLENMESİN, SADECE ONU İSTİYORUZ!

Başkan Cemil Tugay ise süreçle ilgili bilgi vererek şunları kaydetti:

"Hamza bey 'İzmir Büyükşehir hiçbir girişimde bulunmadı' ifadesinde bunmasaydı ben öyle demezdim. Bilmiyordum da diyebilir. Doğruyu söylemedim der mi bilmiyorum. Sorması lazım. İzmir Büyükşehir'in girişimi var mı diye? Aylarca ricayla Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşmeyi bekledim, görüşemedim. Bir yazı yazdık, cevap geldi. Ona binaen Karşıyaka Belediyisi'ne yazıp hisseyi devredin dedik. Gençlik ve spor Bakanlığı yapacaktı bu stadı. Geçen dönem o dönemki Spor Bakanımızla Hamza Dağ eşliğinde görüştüm. Hukuki engel yok, yapar mısınız dediğimde. 'Biz buna kaynak ayıramıyoruz' dedi. Kulaklarımla duydum. Ondan sonra Büyükşehir ile yapma konusu gündeme geldi. Bakanlık yapmaya niyetliyse yapabilir zaten. Hamza beyin özel bir iyilik yapmasına gerek yok. Madem yapmayacaksınız, Büyükşehir yapacağız diyorsa, vereceksiniz. Karşıyaka'nın hakkını istiyoruz. Orayı yenisini yapacaksınız diye yıktınız. Son 5 buçuk senedir engel olmadığı halde yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesi hiçbir girişimde bulunmadı dendiği için o cevabı vermek durumunda kaldık. Engellenmesin, sadece onu istiyoruz. Yeter artık, yeter artık yani."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir