MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Barosu Başkanı Yılmaz: ''Devletin yetersizliği ortaya çıktı''
Güncel
14 Şubat 2023 Salı 17:06

İzmir Barosu Başkanı Yılmaz: ''Devletin yetersizliği ortaya çıktı''

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, 10 ilde büyük yıkım yaratan ve on binlerce kişinin ölümüne neden olan depremlerin ardından İzmir'e 400 bine yakın yurttaşın göç edebileceğini söyledi. Afet bölgesindeki incelemelerinin ardından izlenimlerini anlatan Yılmaz, "Özellikle göç alan illerde sıkıntılar ortaya çıkacak. Artık sorunları birlikte çözme zamanı. Devletin yetersizliği afet bölgesinde ortaya çıktı" dedi.

SONKALEİZMİR-Kahramanmaraş merkezli büyük yıkım yaratan depremlerin ardından afet bölgesine giden İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek izlenimlerini anlattı. Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz kaldığını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu:

"Halen ulaşılamayan enkazlar var. Ekipman ve personel eksikliği açık şekilde ortaya çıktı. AFAD, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı daha koordineli çalışmalıydı. Bölgede sosyal medyaya kısıtlama getirilerek haberleşme hakkı engellendi. Depremzedeler kendi yakınlarına ulaşamadı. Sağlık hakkı ihlal edildi, kamu binaları zarar gördü. Barınma hakkı ihlal ediliyor. Kurulan çadır ve konteynerler yetersiz. Bölgede nefret söylemleri arttı. İşkence ve kötü muamaele arttı."



"DEVLETİN YETERSİZLİĞİ ORTAYA ÇIKTI"

Yıkıcı depremlerin ardından Türkiye'nin birçok iline göç olacağını dile getiren Yılmaz şunları kaydetti:

"Yaklaşık 400 bin yurttaşımızın afet bölgesinden İzmir’e geleceği düşüncesindeyiz. Göç alan illerde sıkıntılar artarak büyüyecek. Biz baro olarak diğer barolarla birlikte yardım kampanyalarımızı uzun soluklu sürdürmek amacındayız.  İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ve Büyükşehir Belediyesi ile de bazı çalışmalarımız olacak. Artık bazı sorunları birlikte çözmeliyiz. Devletin yetersizliği kendini ortaya çıktı.

"SEÇİMLER ERTELENEMEZ"

Sefa Yılmaz seçimlerin ertelenmesi ile ilgili soruya ise "Seçimlerin ertelenmesini gerektiren hiçbir fiili durum yok. Ertelenirse çok büyük bir yanlış olur. Anayasanın hükmü çok açık. Savaş hali dışında asla seçimler ertelenemez" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir