MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İthal tohuma inat, Ege'de karakılçık büyüyor...
Güncel
5 Şubat 2021 Cuma 12:23

İthal tohuma inat, Ege'de karakılçık büyüyor...

Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek “Ata Ekmeği” üreten Seferihisar Belediyesi, yeni sezona da iddialı hazırlanıyor. Köylülerle birlikte karakılçık buğdayı ekimine katılan Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li İsmail Yetişkin “Bu yıl da karakılçık buğdayımızı bugüne kadar olduğu gibi kurda kuşa aşa diyerek serpiyoruz” dedi.

Koronavirüs salgınında önemi daha çok ortaya çıkan tarımsal üretime İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi'nin desteği sürüyor. Tunç Soyer'in başkanlığındaki Seferihisar Belediyesi'nin kaybolmaya yüz tutmuş karakılçık buğdayını çoğaltmaya dönük hamlesi, İzmir geneline yayıldı. Çıkış noktası olan Seferihisar'da ise hedef biraz daha yükseldi.

9 yıldır 300 dönümlük alanda ekilen karakılçık buğdayının, bu yıldan itibaren 1000 dönümlük alana yayılması planlanıyor. Soyer'den devraldığı bayrağı yükselten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ürünlerine alım garantisi verdiği köylülerle birlikte karakılçık buğdayı ekimine katıldı.

KURDA KUŞA AŞA
Başkan Yetişkin, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in Seferihisar’da 2009 yılında başlatmış oluğu Yerel ve Kırsal Kalkınma çalışmalarının bir sonucu olarak başlayan 'Başka Bir Tarım Mümkün' projesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her projede olduğu gibi, tarımda da sürdürülebilirlik ilkesinin temellerinin atıldığı ilçemizde yerel tohumları korumak ve küçük üreticiyi desteklemek adına bu yıl da karakılçık buğdayımızı bu güne kadar olduğu gibi 'Kurda Kuşa Aşa' diyerek serpiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir