MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İtfaiyecileri çöpçü yapan başkan görevden alındı
Güncel
30 Ekim 2021 Cumartesi 10:37

İtfaiyecileri çöpçü yapan başkan görevden alındı

AK Partili Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde 25 itfaiye çalışanı özlük haklarını alamadıkları için mahkemeye başvurdu. Belediye, mahkemeye başvuran itfaiye personellerini Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri müdürlüklerine sürmüş, bu müdürlüklerdeki personel de herhangi bir eğitimi olmaksızın itfaiyeci olarak görevlendirilmişti. Skandal olayın ortaya çıkması sonrasında İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Hanifi Acar’ın görevden alındığı öğrenildi.

AK Partili Malatya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığında çalışan ve KHK ile sürekli işçi statüsüne sahip olan 25 itfaiye işçisi fazla mesailerinin verilmemesi, esnek çalışma ve sigortalarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle belediyeyi mahkemeye vermişti.

Belediye yönetimi ise mahkemeye veren itfaiyecileri Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne sürdüğü öne sürülmüştü.

Yaşanan bu olayın ardından İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Hanifi Acar'ın görevinden alındığını yerine ise Sosyal ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu'nun getirildiği kaydedildi.

AK PARTİLİ GÜRKAN: GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan gelişmeye ilişkin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Selahattin Gürkan, “İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Hanifi Acar görevinden alınarak yerine ise Sosyal ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu getirildi. Mehmet Hanifi Acar'ı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında görevlendirdik kendisi zaten Ziraat Mühendisi” ifadelerini kullandı. (SÖZCÜ)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir