MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşten atılan CMS işçileri ses yükseltiyor!
Güncel
8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:19

İşten atılan CMS işçileri ses yükseltiyor!

İzmir'de Çiğli, Bornova ve Gaziemir'de faaliyet gösteren CMS Jant fabrikalarında son bir yılda işten çıkarılan yüzlerce emekçi için protesto eylemi düzenlenecek.

SONKALEİZMİR-CMS Jant'ta işten çıkarılan işçiler, 12 Mayıs Pazar Günü saat 14.30'da firmanın Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikası önünde toplanacak. Basın açıklaması yaparak ses yükseltecek işçiler tüm emekçileri protestoya katılmaya davet etti. İşçiler açıklamasında şunları kaydetti:

"Haksız hukuksuz işten atmalara karşı CMS işçilerinden emekten yana dostlara ve tüm kamuoyuna: Bizler CMS sermayesi tarafından işten atılan işçileriz. Son bir yıldır yüzlerce işçi hiç bir gerekçe olmadan ekmeğinden edildi. İşten atma süreçlerinde ise ihbar hakkımızın gaspından, tazminatsız atılmaya kadar bir çok hukuksuzluğu yaşadık ve bizden sonra da hala devam etmektedir.
Bizler biliyoruz ki bugün CMS'de yaşadıklarımız CMS sermayesine özgü değildir. Artık her yerde patronlar işçi haklarını gasp ederken hiçbir şeyden korkmuyorlar. Yasa tanımıyorlar.
Bugün bunu Lezita'da, Agrobay'da, İffco'da bir fiil görüyoruz. Bu yüzden de kendi adımıza ve sınıfımız adına bir sorumluluk alarak yaşadığımız haksızlıkları bir basın açıklaması ile teşhir etme kararı aldık.
Burdan İzmir'de bulunan tüm emek dostlarına çağrımızdır: gelin CMS işçilerinin sesini yükselteceğimiz bu basın açıklamasında sesimize ses olun. Burdan çıkaracağımız sesle haksızlıklara artık yeter diyelim.."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir