MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşte su baskınlarını önlemenin yolu! DOĞRU ALTYAPI VE...
Güncel
4 Şubat 2021 Perşembe 11:13

İşte su baskınlarını önlemenin yolu! DOĞRU ALTYAPI VE...

İzmir’de 61 yıldır Ege Yıldız ve Egeplast markasıyla altyapı boruları üreten ve birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren Mazhar Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, “Yıllardır söylüyoruz. Kentlerin altyapısı için doğru projeler uygulanırsa, bu projeler gerçekleştirilirken kaliteli  malzeme kullanılırsa, imar planları hazırlanırken, bölgelerin altyapı kapasiteleri göz önüne alınırsa, sorun kalmaz. Çözüm bu kadar basit” diye konuştu. 

İzmir'de büyük bir felakete neden olan sel ve su baskınları konusunda iş dünyasından flaş bir çıkış geldi. 61 yıldır Ege Yıldız ve Egeplast markasıyla altyapı boruları üreten ve birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren Mazhar Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, “Artık tecrübeye kulak vermenin zamanı gelmedi mi?” dedi.

Son iki yılda su baskınlarının Türkiye genelinde can ve mal kayıplarına neden olduğunun altını çizen Zorlu, “Yıllardır söylüyoruz. Kentlerin altyapısı için doğru projeler uygulanırsa, bu projeler gerçekleştirilirken kaliteli  malzeme kullanılırsa, imar planları hazırlanırken, bölgelerin altyapı kapasiteleri göz önüne alınırsa, sorun kalmaz. Çözüm bu kadar basit” diye konuştu. 

UCUZ TERCİHLER PAHALIYA GELİR

Altyapı projelerinin, imar planlamalarına, bilimsel verilere, zemin etüdlerine ve bölgenin özelliklerine göre gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Zorlu, şöyle devam etti:

“Doğru projeyi hazırladıktan sonra iş, doğru malzemeyi kullanmaya bağlı. Üzerine binecek yükü kaldırabilecek, basınca dayanıklı, kaliteli malzeme kullanımı önemli. Ucuz diye tercih edilen borular, zaman içinde defalarca patlayıp yenileme gerektirdiğinden daha pahalıya geliyor.  Defalarca ifade ettiğim gibi ucuz altyapı, pahalı oluyor.”

ALTYAPI KAPASİTESİNE DİKKAT

Kentlerde yapılaşmanın, altyapı kapasitesi oranında gerçekleşmesinin de önemine dikkat çeken Kemal Zorlu, “Örneğin 5 bin kişinin yaşadığı bir bölgede, imar planı değişikliğiyle 50 bin kişi yaşar hale geliyor. Ama altyapı aynı altyapı. Doğal olarak yükü kaldıramıyor ve sıkıntılar ortaya çıkıyor. Yapı yoğunluğu, altyapıya göre olmalı” diye konuştu.

AŞIRI YAĞIŞLAR SÜRPRİZ DEĞİL

Bilimsel verilerin, iklim değişikliklerine bağlı olarak, aşırı yağışların bundan böyle daha sıklıkla görülebileceğine işaret ettiğini de hatırlatan Zorlu, “Aşırı yağışlar, bunda böyle sürpriz olmamalı. Bir aylık yağış, bir gecede yağdı diye sızlanmanın da anlamı yok. Doğru projelerle, kaliteli malzeme kullanarak, yükü kaldırabilecek kapasitede altyapı gerçekleştirirsek, aşırı yağışlar felakete dönüşmez” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir