MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşte bir depremde İzmir'in toplanma alanları!
Güncel
22 Ocak 2020 Çarşamba 22:49

İşte bir depremde İzmir'in toplanma alanları!

Manisa Akhisar merkezli, 5.4 şiddetindeki deprem İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerini teyakkuza geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir'deki acil durum toplanma alanlarının haritasını paylaştı. Tam deprem sırasında bir TV kanalının canlı yayınında olan deprem profesörü Ahmet Ercan ise Akhisarlılar'ın geceyi dışarıda geçirmesinin doğru olacağını söyledi. Prof. Dr. Ercan, depremin İzmir kırığını ise etkilemeyeceğini vurguladı, "İzmirliler'in içi rahat olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Akhisar-Musalar merkezli 5.4 şiddetinde yaşadığımız depremden dolayı tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şükürler olsun ki belediyemize şimdiye kadar can veya mal kaybı bilgisi gelmemiştir. Her ihtimale karşı ekiplerimiz teyakkuza geçmiştir" açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de İzmir İtfaiyesi'nin AFAD ve Manisa İtfaiyesi ile irtibatta olduğunu vurgularken, "#İzmir genelindeki 1644 adet Afet ve Acil Durum Toplanma Alanına; http://kentrehberi.izmir.bel.tr adresinden lokasyon işaretine tıklayarak harita üzerinden erişebilirsiniz. Hiç ihtiyacımızın olmaması dileğiyle! Geçmiş olsun..." mesajını paylaştı.

Gökçe'nin açıkladığı toplanma alanları haritası şöyle:

PROFESÖR: GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİN

Tam deprem sırasında bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan ise depremin artçıları olabileceğini belirterek, halkın geceyi dışarıda geçirmesi gerektiğini önerdi.

İZMİR KIRIĞINI ETKİLEMEZ

Depremin İzmir'de de büyük korku yarattığına işaret eden Ercan, "Bu deprem Urla'dan başlayıp devam eden İzmir kırığını etkilemez. İzmirliler'in içi rahat olsun" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir