MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsrail katliama devam ediyor
Dünya
5 Mayıs 2019 Pazar 15:03

İsrail katliama devam ediyor

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, içinde Anadolu Ajansı'nın ofisinin de bulunduğu bina dahil, bir çok hedefi vurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırılara devam edileceğini belirtti

Söz konusu binaya İsrail ordusu tarafından fırlatılan roketin isabet ettiği, sağlık durumları iyi olduğu öğrenilen Anadolu Ajansı personelinin eşya ve malzemelerini alamadan binayı acilen boşalttığı belirtildi.Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze saldırısını kınadı. Abbas, aralarında çocuk ve bir hamile kadının da bulunduğu ve şu ana kadar 7 kişinin hayatına mal olan İsrail saldırısını şiddetle kınadığını duyurdu. Abbas, “İsrail'in suçlarına ve uluslararası hukukun ihlallerine karşı sessizlik, O’nu Filistin halkına karşı daha fazla suç işlemeye devam etmeye teşvik ediyor” dedi.

NATENYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dün başlattığı saldırıların devam edeceğini belirtti. Artan gerginlik nedeniyle Hamas ve İslami Cihad'ı suçlayan Netanyahu, Filistinli grupların "ağır bedel ödediklerini" ileri sürdü. Netanyahu, Gazze sınırına yakın bölgelerdeki İsrail güçlerine takviye yapılması için talimat verdiğini belirterek "İsrail ordusuna Gazze Şeridi'ndeki gruplara yönelik geniş kapsamlı saldırılarına devam etmesi emrini verdim." dedi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında 14 aylık bir kız bebek ve hamile annesinin de aralarında bulunduğu 7 Filistinlinin şehit olduğunu, 65 kişinin yaralandığını açıklamıştı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir