MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsrail Lübnan'ı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Dünya
23 Eylül 2024 Pazartesi 15:16

İsrail Lübnan'ı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İsrail'in Lübnan'a bugünkü saldırılarında en az 100 kişi hayatını kaybetti, 400'den fazla kişi yaralandı. Lübnan'ın güneyindeki halk bölgeden kaçıyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, halka sakin olma çağrısı yaptı.

İsrail ordusu, Hizbullah'a karşı yaklaşık bir yıldır devam eden çatışmalardaki en kapsamlı hava saldırılarını bugün başlatarak Lübnan'ın güneyini, Beka Vadisi'nin doğusunu ve Suriye'ye yakın kuzey bölgesini vurdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Hizbullah'a karşı Lübnan'da düzenlediği geniş kapsamlı hava saldırılarının ardından İsrail halkının sakin olması gerektiğini söyledi. Gallant, "Lübnan'daki saldırılarımızı derinleştiriyoruz, İsrail'in kuzey bölgelerinin sakinlerini güvenli bir şekilde evlerine döndürme hedefimize ulaşana kadar hava harekâtı devam edecek. Bugünler İsrail halkının itidalli olmaları gereken günler" dedi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan'a bugünkü saldırılarında ilk belirlemelere göre en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 400'den fazla kişinin yaralandığını belirtti. Ölü ve yaralılar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanları bulunuyor.

İsrail ordusunun hava saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle Lübnan'ın güneyinde özellikle sınır bölgelerine yakın yerleşimlerdeki halk ülkenin kuzeyine doğru kaçmak zorunda kaldı. Evlerini terk etmek zorunda kalan Lübnanların araçlarla bölgeden ayrılmasının ardından kuzeye giden yollarda yoğun trafik oluştu. 

Sosyal medyada yer alan görüntülerde başkent Beyrut'a doğru giden yollardaki araç trafiği dikkati çekiyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir