MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşletmeler plajı işgal etti, halk balık istifi...
Güncel
30 Haziran 2023 Cuma 14:57

İşletmeler plajı işgal etti, halk balık istifi...

Bayram tatili nedeniyle milyonlarca kişinin akın ettiği İzmir sahillerinde çarpıcı görüntüler kaydedildi. Dikili'deki Çandarlı halk plajında işgalci işletmeciler nedeniyle yurttaşlar balık istifi denize girmek zorunda kaldı. Konak Meydanı ve İnciraltı Kent Ormanı ise kaçak- sığınmacı akınına uğradı. Süs havuzlarına girip Konak İskele yakınında denize atlama partisi yapan kaçaklar, rahatsızlık yarattı.

SONKALEİZMİR- İzmir, uzun bayram tatili nedeniyle yurt içinden ve dışından milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Özellikle sahil şeridinde yoğun kalabalıklar oluştu. Çeşme, Foça, Menderes, Seferihisar, Karaburun, Dikili gibi tatil beldelerine gitmek isteyenler nedeniyle yollarda uzun kuyruklar meydana geldi. Ücretsiz olan belediye otobüslerini kullanmak isteyenler de durakları doldurdu.

(Çandarlı plajı)

PLAJI İŞGAL ETTİLER

Dikili'nin Çandarlı halk plajında ise çarpıcı görüntüler kaydedildi. Sakinliği ile bilinen plajda, tepki çeken manzaralar oluştu. Bazı işletmelerin şezlong ve şemsiyelerle plajı işgal etmesi nedeniyle yurttaşlar balık istifi denize girmek zorunda kaldı. Kıyıdan köşeden sıkış tıkış serinlemeye çalıştıklarını söyleyen yurttaşlar, "Bedelsiz olarak halkın kullanımına açık olması gereken sahiller, işletmelerin yüzlerce şezlongla her yeri işgal etmesi yüzünden zoraki olarak ücretli hale gelmiş. Maalesef ülkede artık sadece hava bedava" diyerek tepkisini dile getirdi.

(Çandarlı plajı)

ATLAMA PARTİSİ YAPTILAR

Diğer yandan, Konak Meydanı ve İnciraltı Kent Ormanı'nda da tepki çeken başka görüntüler kaydedildi. İzmir'in simgelerinden Konak Meydanı, Suriyeli, Afgan, Paki, Ürdünlü kaçak- sığınmacılar tarafından adeta işgal edildi. Konak İskele yakınlarında sahil şeridini kapatan yüzlerce kaçak, gürültü eşliğinde denize atlama partisi yaptı. İç çamaşırları ve kıyafetleri ile bağırarak denize atlayan kaçaklar, civardan geçmek zorunda kalan yurttaşlarda rahatsızlık yarattı. Kaçak sığınmacı çocuklar da Konak'taki süs havuzlarına girip serinlemeye çalıştı.

(Konak İskele- atlama partisi)

İzmir'in yaz aylarında en gözde mekanlarından İnciraltı Kent Ormanı da geçen bayramda olduğu gibi yine Suriyeli sığınmacıların akınına uğradı. Ortaya ilginç görüntüler çıktı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir