MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşçi Partisi İzmir'den asbestli gemi tepkisi:
Politika
17 Temmuz 2022 Pazar 20:38

İşçi Partisi İzmir'den asbestli gemi tepkisi: "Kabul etmiyoruz, hesap soracağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yüzlerce ton asbest barındırdığı öne sürülen Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo gemisinin Aliağa'da sökümü için izin vermesine bir tepki de Türkiye İşçi Partisi'nden geldi. İşçi Partisi İzmir İl Örgütü'nden yapılan açıklamada "Dünyanın birçok ülkesinde söküm işlemi onay almamış bu geminin, ülkemiz sınırlarında sökümüne izin verilmesini kabul etmiyoruz. AKP/Saray rejiminden hesap soracağız" denildi.

SONKALEİZMİR-Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Değerli İzmirli yurttaşlar;  Dünya Sağlık Örgütü’nce birinci derecede kanserojen madde kabul edilen, dünyanın pek çok ülkesinde ve ülkemizde de üretimi ve kullanımı 2010 yılında yasaklanan asbest, tüm dünyada milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştur. Şimdi ise 600 ton asbest ve toksik madde barındıran, Brezilya donanmasına ait Sao Paulo gemisi söküm işlemi, Aliağa’da Sök Denizcilik firması tarafından yapılması için gerekli onay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilmiştir.
İngiltere'nin çöpünü alan, Kanadalı şirketlerin altını için topraklarımızda siyanür havuzları yaratan sömürge zihniyeti, asbest yüklü donanma gemisinin söküm işleminin yapılmasını kabul ediyor. Verilen onay doğrultusunda söküm işlemi Aliağa’da gerçekleşirse, sökümde çalışan işçiler ve bölgedeki yurttaşlar sağlıklarından olacak ve çevre kirliliğine sebep olacaktır.  
Saray Rejiminin yurttaşlar için bir sağlık problemi olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Dünyanın birçok ülkesinde söküm işlemi onay almamış bu geminin, ülkemiz sınırlarında sökümüne izin verilmesini kabul etmiyoruz. 
Sermayenin kârı için yurttaşlarımızın hayatının tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz, AKP/Saray rejiminden hesap soracağız!
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir