MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İş makineleri ormana girdi... ÇEŞME'DE RES TALANI...
Güncel
16 Ağustos 2020 Pazar 15:05

İş makineleri ormana girdi... ÇEŞME'DE RES TALANI...

Çeşme yangını sonrası bölgede kurulmak istenen rüzgar enerji santrallerine yol açmak amacıyla iş makinelerinin ormana girdiği iddia edildi. Sosyal medyaya düşen fotoğraflar sonrası makinelerin alandaki tarihi Roma mezarları, kilise temelleri ile ormanı tahrip ettiğini öne süren çevreciler ayağa kalktı. Germiyan Köyü'nde toplanmaya başlayan çevreciler, RES talanı olduğunu öne sürerek eylem çağrısı yaptı

SONKALEİZMİR-Çeşme Ildırı Mahallesi'nde yüzlerce hektar alanın küle döndüğü orman yangını sonrası şok gelişmeler yaşanıyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun yangının bölgedeki alanların imara açılması için kasıtlı olarak çıkarıldığı iddiasından sonra iş makinesi ve kepçelerin rüzgar enerji santrallerinin kurulması amacıyla ormana girdiği haberi şok etkisi yarattı. 
Sosyal medyada iş makinelerinin RES'lerin kurulması için ormanda yol açtığı, bölgedeki tarihi Roma mezarları, kilise temelleri ve yeşil alanların tahrip edildiği öne sürüldü. 
Çevreciler, 4 yıl önce mahkeme kararıyla durdurulan RES tesislerinin yangın sonrası tekrar yapılmak istendiğini belirtti. Gelişmelerden sonra Çeşmeli çevrecilerin bugün Germiyan Köy kahvesinde buluşup tahribat alanına gitmeye hazırlandığı belirtildi.

(Fotoğrafta: İş makineleri yol açıyor)

(Bölgede birçok tarihi kalıntı var)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir