MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ta Türkiye karşısı sloganlar!
Güncel
21 Temmuz 2022 Perşembe 16:52

Irak'ta Türkiye karşısı sloganlar!

Terör örgütü PKK/KCK'nın dün Irak'ın kuzeyindeki Parakh köyüne düzenlediği saldırı sonrasında Bağdat yönetiminin Türkiye'yi suçlaması sonrasında Ankara-Bağdat hattında gerilim yüksek... Somut kanıtlar olmadan Türkiye'yi suçlayan Irak yönetimi ulusal yas ilan etti.

Terör örgütü PKK/KCK dün Irak'ın kuzeyindeki Parakh köyü yakınlarında bir saldırı düzenledi. Duhok'ta meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirirken 23 kişi de yaralandı.

Ankara, saldırıyı terör örgütlerinin yaptığını duyururken, Irak'ın somut bir kanıt göstermeden Türkiye’yi suçlaması sonrasında tansiyon yüksek. Bağdat yönetimi saldırıdan Türkiye'nin sorumlu olduğunu öne sürerek suçlamalarda bulunurken, Ankara’yı suçlayan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’den dikkat çeken bir hamle geldi.

Kazımi, bugün saldırı sonrasında ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Saldırı sonrasında bugün ölenler için cenaze töreni düzenlenirken Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Naçirvan Barzani de tabut taşıyarak törene katıldı.

Öte yandan cenaze töreninde Türkiye karşıtı sloganlar atıldığını duyurdu. Fransız haber ajansı AFP, cenaze törenine katılanların Türkiye karşıtı sloganlar attığını ve Türkiye’nin büyükelçisinin sınır dışı edilmesinin istendiğini aktardı.

Cenazede yakınlarını kaybedenlerle bir araya gelen Kazımi de, Irak’ın Türkiye’ye “misilleme yapma hakkı olduğunu” söyleyerek tansiyonu yükseltti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir