MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnşaatçı yatırıma hazır ama...
Ekonomi
11 Mayıs 2019 Cumartesi 13:21

İnşaatçı yatırıma hazır ama...

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle çıkış arayan İzmir’deki  inşaat sektörünün 55 temsilcisi, önceki gün bir araya geldi. Şirket yetkilileri adına konuşan iş adamı Serdar Kolay ve yine sektörde uzun yıllar faaliyet gösteren mimar Ahmet Özcan, yasal prosedürle ilgili sorunların çözülmesini istedi.

Serdar Kolay, bir kurumun açtığı dava nedeniyle, emsal kararların dışındaki yüzde 30’luk alanların da emsale dahil edilmesi maddesi ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyledi. Bunun inşaat sektörünü tam anlamıyla stop ettirdiğini öne süren Kolay, “Yürütmeyi durdurma kararı ile hem sözleşme yapan inşaat şirketleri mağdur hem de arazisini satan veya kat karşılığında veren vatandaşlar mağdur. İki taraf arasında sözleşme yapılıyor daha sonra yönetmelikte durdurma kararı. Sıkıntı çok büyük. Bu karar ile birlikte yatırımcının yüzde 30 kaybı bulunmaktadır. Biz sadece inşaat değil yan kolları ile 600 iş kolunu ilgilendiren mesleği icra ediyoruz. Yapı denetim şirketlerini özgürce kendimiz seçmek istiyoruz havuz sistemi kalkmalı ki kalite yükselmeli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir an önce bu sorunu çözmeli. Planlı Alanlar Yönetmeliği  süreci bir an önce tamamlanmalı. Bizler yatırıma, istihdama ve ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız” diye konuştu.

SİZ ÇÖZÜN BİZ ÜRETELİM
Mimar Ahmet Özcan ise sektörlerinin birçok sorunla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Özcan başta otopark yönetmeliği olmak üzere, çözüme kavuşması gereken sorunlar olduğunu ifade etti. Özcan, “Ruhsat alınırken ilk olarak asansör firmaları ile anlaşma istenmesinin yanı sıra yapı denetim kanunu, imar yönetmeliği eki yönetmelikleri sürekli değişiklik yapılması bizleri çok zor durumda bırakıyor. Anlayacağınız yetkililer bir an önce sorunlarımızı çözsün. Siz çözün biz üretelim” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir