MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İncir krizine Tire çözümü! Devlet durdu, Tire Süt devreye girdi...
Ekonomi
10 Ekim 2019 Perşembe 21:27

İncir krizine Tire çözümü! Devlet durdu, Tire Süt devreye girdi...

Geçen yıldan bile çok daha düşük fiyatlar nedeniyle zor günler geçiren Tire'deki incir üreticisinin imdadına Tire Süt Kooperatifi yetişti. Vadesi yaklaşan kredi borçları nedeniyle bunalan üreticinin incirlerini Tire Süt alacak. Üreticiyi ihracatçıya ezdirmeyecek olan Tire Süt, Tire'nin birinci sınıf incirlerini ambalajlayıp kendi markasıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki market raflarına taşıyacak. Maliyetlerin düşülmesinin ardından kala para üreticiye verilecek.

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, kooperatif ortaklarından incir alımına başlayacaklarını açıkladı. İnciri ile ünlü Başköy'e giderek üreticiye müjdeyi veren Eskiyörük'e Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Atakan Duran da eşlik etti. Köy meydanında kalabalığa seslenen Eskiyörük, düşük fiyatlar nedeniyle mağdur olan üreticinin incirlerini alıp kendi markalarıyla satacaklarını söyledi. Eskiyörük, kar amacı gütmediklerini vurgularken, "Alım şekli şöyle; biz ortak dışı alım yapmıyoruz. Süt ortaklarımız için hemen bugün incirleri alabiliriz. Ancak diğer taraftan incir üreticilerini de kooperatife ortak alacağız. Alımlarımızı devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİYE SESLENDİ: "FİYATI SİZ BELİRLEYİN"
İncir üreticisine "fiyatları siz belirleyin" diye seslenen Eskiyörük, "Biz tüccarlardan tamamen farklı yaklaşıyoruz olaya. Tüccar alıyor inciri, üzerine kendi kazancını koyup fiyatı belirliyor. Biz tam tersi. Ürünü alıp Tire markasıyla en iyi, en lüks raflara koyacağız. Tabii ki market karını koyacak ve alacak. Bunun nakliye, ambalaj giderleri ve işçiliğini düştükten sonra kalan parayı sizlere vereceğiz" dedi.

CHP'Lİ SERTEL, MÜDAHALE ALIMLARINI GÜNDEME GETİRMİŞTİ
İncirde yaşanan krizin ardından, üreticilerin isyanına duyarsız kalmayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyu TBMM gündemine taşımıştı. İncirdeki durumla ilgili meclis araştırması isteyen CHP'li Sertel, bakanlığın devreye girip müdahale alımları yapmasını önermişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir