MENÜ
İzmir 14°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmralı Heyeti, Adalet Bakanı ile görüşecek
Güncel
12 Nisan 2025 Cumartesi 15:28

İmralı Heyeti, Adalet Bakanı ile görüşecek

DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, barış sürecinin yasal zeminini oluşturmak için gelecek hafta Adalet Bakanlığı ile görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

DEM Parti İmralı Heyeti, 13 yıl aradan sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü.

DEM Parti heyetinde yer alan Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in katıldığı toplantıda, barış süreci ve demokratik toplum inşasına dair atılabilecek yeni adımlar ele alındı. Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda, tarafların diyaloğun devamı konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Pervin Buldan, sürecin hızlanacağını ve parlamentonun bu süreçte aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, barış sürecinin yasal dayanaklarını oluşturmak üzere önümüzdeki hafta Adalet Bakanlığı ile resmi bir görüşme planladıklarını duyurdu.

Buldan, diğer siyasi partilerle de temasların sürdüğünü ve 10 Nisan’da yaşanan gelişmeleri aktarmak üzere İmralı’ya gideceklerini söyledi. Sürecin ilerleyen döneminde yeni yasal düzenlemelerin gündeme gelebileceği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir