MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmamoğlu'ndan Buğra Gökce sorusuna yanıt...
Politika
1 Aralık 2023 Cuma 09:02

İmamoğlu'ndan Buğra Gökce sorusuna yanıt...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir için de adı geçen Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce ile ilgili soruyu yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevinde iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan Buğra Gökce’nin adı yerel seçimle birlikte sıkça dillendirilmeye başlanmıştı. İzmir Büyükşehir'in yanı sıra Ankara Çankaya ve İstanbul'un bağzı ilçeleri için de aday olacağı iddiaları gündeme getirilen Buğra Gökce'ye ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir açıklama geldi.

Halk TV'de Buğra Gökce'ye ilişkin “adaylığı konusunda bilginiz ve etkiniz var mı?” sorusuna yanıt veren Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Adaylık isteyen veya siyasete girme arzusu olan belki 100’e yakın büyükşehir bünyesinde hukuken istifasını verme konumunda olan arkadaşımız var. Buğra Bey bizim deneyimli genel sekreter yardımcımız. Aynı makamda yada benzeri makamda arkadaşlarımız da var bu sürece dahil olmak isteyen… Herkese aynı cümleyi söyledim; Karar size aittir. Siz yolunuzu çizeceksiniz ve istifa etmek zorundasınız. Değerli hizmetleriniz var ve bu yolcuğu kendiniz tariflendireceksiniz. Ben hamilik yapmıyorum, böyle bir tarzım ve üslubum da yok. Kendileriyle de bunu paylaştım, istifa süreçleri işliyor. Orada da partinin usül ve yöntemleri var. Çok fazla sayıda bürokrat var bu şekilde ve ben hepsiyle görüşemem. Bir heyet oluşturdum. Orada bu işin uzmanı olan insan kaynaklarından arkadaşlarım adaylık isteyen arkadaşlarımızın niyetlerine, yapmak istediklerine dair görüşüyor.”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başarılı bürokratlarımız var” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin en güçlü bürokrasi kademelerinde çalışmaya namzet 250-300 bürokrat arkadaşımız var. Türkiye’de her noktada çok özel görevler alabilecek statüde arkadaşlarım var. Bunların en az yüzde 90-95’i ile sağlıklı bir insan kaynakları tarama modeli ile liyakatları ile tanıştığım insanlar… Bu sebeple 4,5 yılda muazzam bir seviyeye geldik. Arkadaşlarım her türlü göreve layıktır ancak siyaset kişisel bir karardır”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir