MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmamoğlu: Gerekiyorsa genel başkan da dahil...
Politika
19 Haziran 2023 Pazartesi 09:41

İmamoğlu: Gerekiyorsa genel başkan da dahil...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin ardından dillendirdiği 'değişim' çağrısıyla ilgili olarak yöneltilen "Genel Başkan değişimi de dahil mi buna?" sorusuna "Gerekiyorsa o da dahil…" yanıtını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında yüzde 47,82'yle kaybettiği seçimin ardından 'değişim' çağrısında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu mesajla neyi kastettiğine ilk kez açıklık getirdi. 

Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Peki, bu değişim neyi kapsamalı sizce?" şeklindeki soruya önce "Neyi gerektiriyorsa onu, ne gerekiyorsa onu" cevabını verdi; ardından "Genel Başkan değişimi de dahil mi buna?" diye yöneltilmesi üzerine şu ifadeyi kullandı: "Gerekiyorsa o da dahil…"

İki isim arasındaki diyalog devamında şöyle şekillendi:

- 'Yerel seçimler öncesi partiyi parti içi mücadeleye sokmak iyi olmaz diyenler var.'

'Değişimin yarın bitmesi gerekmiyor ama bir an önce başlaması gerekiyor. Bu süreç içinde bir takvim belirlenir ve bu takvime göre her şey CHP’ye yakışır şekilde ilerler. Genel Başkan da onurlu bir şekilde süreci o yönetir. Ve sonunda birine el verir.'


- 'O biri siz misiniz? Genel Başkan’a böyle bir şey söylediğiniz yazıldı, söylendi.'

'Böyle bir şey ne dedim ne de derim. Ben ‘hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Oturup konuşmalı, değişimi başlatmalıyız, bunu başlatan da genel başkan olmalı’ diyorum.'

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir