MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR'E SEYYAR MARKETLER GELİYOR!
Güncel
12 Nisan 2020 Pazar 13:58

İZMİR'E SEYYAR MARKETLER GELİYOR!

İzmir'de karantina sürecinde seyyar marketler hizmete giriyor. İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, araçların hazırlandığını ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle faaliyete geçemediğini açıkladı. Soyer, yerel üreticiyi desteklemek adına başlatılan Halkın Bakkalı uygulaması kapsamında hazırlanan araçların pazartesi yola çıkacağını bildirdi.

SONKALEİZMİR- Koronavirüs salgının en büyük darbeyi vurduğu kentlerden İzmir'de karantina süresince kullanılabilecek seyyar marketler gündeme geldi. İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir'de seyyar marketlerin hazır olduğunu açıkladı. Yerel üreticiyi desteklemek adına başlatılan Halkın Bakkalı uygulaması kapsamında düzenlenen araçların, sokağa çıkma yasağına takıldığını, ancak pazartesi günü faaliyete geçeceğini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Köy Koop ortaklığıyla düzenlenen araçlar, pazartesi mahallelerde satışa çıkacak.

PAZARTESİ YOLA ÇIKIYOR
Seyyar marketler konusunda tüm büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunan usta gazeteci Uğur Dündar'a da yanıt veren Neptün Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi http://halkinbakkali.com sayfasından kooperatifi ürünleri ile destek yapabilirsiniz. Bu arabalar hazırlandı. @ugurdundarsozcu  bey mahallelerde dolaşacaktı ama karantina geldi pazartesi inşallah" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN SOYER: TÜKETİCİ SAĞLIKLI ÜRÜNLE BULUŞACAK"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 10 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamada, "Bugün tarihi bir toplantı yaptık. İzmir’de tarım sektörünün tüm temsilcileriyle bir araya geldik, çok önemli kararlar aldık. Üreticinin ürününü tarlada bırakmayacak, tüketiciyi sağlıklı ürünlerle buluşturacağız. Yarın yola çıkıyoruz" demişti.

UĞUR DÜNDAR DA ÇAĞRI YAPMIŞTI
Büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunan usta gazeteci Uğur Dündar, "Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayanlar için eskiden mahalle aralarında dolaşarak gıda satan Migros seyyar marketlerine benzer araçlar, bu süreçte hizmete sokulamaz mı?" önerisini getirmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Süheyla Özdemir
 14 Mayıs 2020 Perşembe 23:35
Çok iyi olur. Biz 65 yaş üstüyüz dışarı çıkamıyoruz olursa çok seviniriz.
 Özcan Sınamış
 14 Nisan 2020 Salı 18:14
Harika bir fikir bu süreçte çok iyi olur.İnşallar oyak yamaçlara gelirler yukarı semtlede çok ihtiyaç var özellikle oyaklar.Çok teşekkürler6794 sokak
 Sabahat
 12 Nisan 2020 Pazar 21:46
Çok güzel bir uygulama ne olur.Ne olur EGE kent 2 yi unutmayın..
 Fazilet kalay
 12 Nisan 2020 Pazar 19:41
Çok güzel bir fikir.biz dikili bağlı Çandarlı tatil köyü sitesinde oturuyoruz ve be hususta çok maduruz.sevinçle karşılarİz. ????????
 Nihal
 12 Nisan 2020 Pazar 19:32
çok güzel bir düşünce devamlı olsun lütfen direk üreticiden gelecekse????
 Zekiye yamak zorlu
 12 Nisan 2020 Pazar 17:58
Bence harika bir haber ,ben Almanya Munihte oturuyorum bizde her cuma günleri Avm ,lerde önünde sabit bir şekilde bu tarz sebze doğal ürün araçları bulunuyor.
 Nurdil Ergun
 12 Nisan 2020 Pazar 17:39
Çok teşekkürler doğal ürünlere kavuşacağız 4 gözle bekliyorum, methini duydum ama yasaklardan bir türlü ulaşamadım .Şimdiden önceliğiniz için sonsuz müteşekkirim.
 Bülbin Çırpan
 12 Nisan 2020 Pazar 17:22
Harika bir karar teşekkür ederiz
 Hâle tunçer
 12 Nisan 2020 Pazar 15:16
Demirkopruyede bekleriz çok güzel olu? izmir için tüketicinin elinde mal kalmaz destek olur
 Sevim Yaşar AÇIKEL
 12 Nisan 2020 Pazar 14:24
Destekliyorum, sokağa çıkamayanlar için çok iyi olur .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir