MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Çıray’dan çarpıcı ‘darbe’ yorumu! Yeni bir paralel devlet...
Politika
6 Mayıs 2020 Çarşamba 14:02

İYİ Partili Çıray’dan çarpıcı ‘darbe’ yorumu! Yeni bir paralel devlet...

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, son dönemde iktidara yakın kesimler tarafından ortaya atılan “darbe geliyor” iddialarına çarpıcı bir yanıt verdi. Gündemi değiştirerek başarısızlıkların üzerinin örtülmeye çalışıldığını savunan Çıray, “Ama böyle bir şey yok. Olacağına da inanmıyorum. Olursa da bu millet buna nasıl karşı duracağını artık biliyor. Eğer devletin içine yeniden bir paralel devlet yerleştirdilerse onu da ben bilmiyorum” dedi.

SONKALEİZMİR- İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Halk TV’de gazeteci Gürkan Hacır’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Son dönemde iktidara yakın kesimler tarafından ortaya atılan “darbe geliyor” iddialarına da çarpıcı bir yanıt veren Aytun Çıray, “Dolar 7 lirayı geçti. Türkiye’nin ağustos ayından beri dolar artışı yüzde 27… Yani yüzde 27 develüasyon oldu Türkiye’de… Ekonomik kriz var piyasada! Hayat pahalı, insanlar geçinemiyor. İşsizlik var. Suriye ve Libya karmakarışık! Sonuçta orada ne oldu bilmiyoruz. Şimdi bu pandemiden ötürü herkes o işten uzaklaştı. S-400’leri kursan, kuramazsın! Kurmasan başka bir dert! ABD senin buradaki teröristlere yardım malzemesi gönderiyor. Sen de buradan ABD’ye gönderiyorsun ki, güya jest yapıyorsun" dedi.

Çıray, şöyle devam etti: "Pandemi de dahil tüm bu başarısızlıkları örtmek için de bir gündem karıştırması yapıyorsun. Bakın, eğer Türkiye’de bir darbe olacaksa bu iddiaya cevap verecek kişi Milli Savunma Bakanı ile Genelkurmay Başkanıdır… Ama böyle bir şey yok! Olacağına da inanmıyorum. Olursa da bu millet buna nasıl karşı duracağını artık biliyor. Eğer devletin içine yeniden bir paralel devlet yerleştirdilerse onu da ben bilmiyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir