MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Çıray'dan flaş çıkış! Bağıştan vazgeçtim, çünkü...
Politika
23 Ağustos 2019 Cuma 11:59

İYİ Partili Çıray'dan flaş çıkış! Bağıştan vazgeçtim, çünkü...

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ülke çapında infial yaratan yangınlar sonrası başlatılan ağaçlandırma kampanyaları ile ilgili flaş bir çıkış yaptı. Ege Orman Vakfı'nın "Toplanan fidan bağışları Orman Genel Müdürlüğü'nün hesabına aktarılacaktır" açıklamasını hatırlatan Çıray, "Vergilerimizi bile çar çur eden bir iktidara bağışlarımızı nasıl emanet edeceğim? Ben bağış yapmaktan vazgeçtim" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir'de yüzlerce hektar orman alanını küle çeviren yangınlar sonrası ağaçlandırma kampanyaları başlatılırken, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Çıray, Ege Orman Vakfı tarafından yapılan, "2012 yılından bu yana yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırma çalışmaları sadece Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Konu ile ilgili kampanyalarda toplanan fidan bağışlarının tamamı tek yetkili kurum olan Orman Genel Müdürlüğü'nün ilgili hesabına aktarılacaktır" açıklaması üzerine bağış yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı. 


YARDIMLARI NASIL TESLİM EDERİM?
Çıray, "Sayın Cem Bakioğlu yıllar önce Ege Orman Vakfı'nı kurmuştu ve biz İzmirliler yanan ormanlarımızın ağaçlandırılması için bu vakfa gönüllü bağış yapacaktık. Öğrendik ki bağışlarımız Orman Bakanlığı'na gidecek. Yani çar çur edilecek. Ben para yatırmaktan vazgeçtim" açıklamasını yaptı. Çıray şöyle devam etti: "Kendilerine emanet edilen vergilerimizi çar çur eden bir iktidara bağışlarımızı nasıl emanet edeceğim. Böylesine birlik ve beraberlik gerektiren bir konuda bile toplumun diğer kesimlerini suçlayıcı tavır takınan, uçaklar konusunda yalan söyleyen, kamuoyunu yanıltan bir bakana insanların gönlünden koparak toplanan yardımları nasıl teslim edeceğim?"
SOYER'İN KAMPANYASI AKILLARA GELDİ
Çıray'ın açıklamaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İzmir küllerinden doğacak' sloganı ile başlattığı ağaçlandırma kampanyasını akıllara getirdi. Soyer'in işaret ettiği kampanyada da Ege Orman Vakfı üzerinden bağış toplanacağı belirtiliyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir