MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de Aytun Çıray sürprizi... Listede 65 isim yer aldı...
Güncel
25 Mart 2023 Cumartesi 21:46

İYİ Parti'de Aytun Çıray sürprizi... Listede 65 isim yer aldı...

İYİ Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuru süresi doldu. İYİ Parti İzmir'den 65 kişilik aday adayı listesi açıklandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, birinci bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Partinin etkili isimlerinden İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın ismi listede yer almadı. Çıray'ın genel merkezce kontenjandan aday gösterilebileceği ya da kabinede düşünülmüş olabileceği belirtildi.

SONKALEİZMİR- İYİ Parti'de 14 Mayıs 2023'te yapılacak milletvekili seçimlerinde yarışacak İzmir aday adayları belirlendi. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan 65 kişilik liste açıklandı. Listede, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu 1. Bölge'de yer aldı. Partinin Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'nin de Dervişoğlu ile aynı bölgeden milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapması dikkat çekti.

Listede işadamı Emre Sarıgedik, Adnan Koç'un yanı sıra İYİ Parti eski İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, avukat Ülkü Doğan da yer aldı.

ÇIRAY SÜRPRİZİ

İYİ Parti'nin etkili isimlerinden İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise listede yer almadı. Çıray'ın İYİ Parti genel merkezi tarafından kontenjandan da aday gösterilebileceği bildirildi. Ya da seçim sonrasında oluşabilecek olası Millet İttifakı hükümetinde, Aytun Çıray'ın kabinede düşünülmüş olduğu için listede yer almamış olabileceği belirtildi.

KAFALARI KARIŞTIRDILAR...

Diğer yandan, listeyi basına duyuran İYİ Parti İl Başkanlığı, kaydırma yaptığı için toplam sayıda bir kafa karışıklığı yaşandı. 3 sıra kaydırılıp listedeki aday adaylarının açıklandığı liste, 69 kişilik imiş gibi algılandı. Ancak, dikkatli bakıldığında listede 65 ismin yer aldığı görüldü.

İŞTE ADAY ADAYLARININ TAM LİSTESİ

İKİNCİ BÖLGE ADAY ADAYLARI


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir