MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir'de istifa depremi...
Politika
4 Mayıs 2024 Cumartesi 18:14

İYİ Parti İzmir'de istifa depremi...

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçildiği kurultay sonrası İzmir'den flaş istifalar geldi. İYİ Parti Bornova, Gaziemir ve Bayraklı ilçe yönetimleri, gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda parti üyesi istifa etti.

SONKALEİZMİR-İYİ Parti İzmir'de istifa depremi yaşanıyor. Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçildiği kurultay sonrası İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Birsen Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Eski Gaziemir İlçe Başkanı ve Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ ile Bayraklı ilçe yönetimi komple istifa etti.  



"İNANÇ BİTTİ, UMUT BİTTİ"

İstifalarla ilgili Partinin Gaziemir ve Bornova ilçe başkanlıklarında açıklama yapıldı. Açıklamalarda özetle şöyle denildi:

"Maalesef yol bitti. İnanç bitti, güven bitti, umut bitti. Gönlümüzde İyi Parti bitti. Bugün gönül ve vicdan rahatlığıyla, ama gönül kırmadan veda ediyoruz.
Yerel yönetimler seçimlerine 5 kala, partimiz içi demokratikleşmenin mihenk taşı olan il/ilçe kongrelerimiz sonucu delegenin iradesi ile seçilmiş olan il başkanımızın görevden alınması ile sonuçlanan görevden alma, dizayn etme çabasına şahit olduğumuz noktada 3.yol olarak çıktığımız siyaset sahnesinde, mevcut hükümetin getirmiş olduğu ucube sisteme baş kaldırmak isteyenler olarak demokrasinin ayaklaraltına alınması teşkilatımızı derinden yaralamış, iyileşemez hale getirmiş, partimize olan inancımızı yitirmemize sebep olmuştur. Mevcut düzen içerisinde doğru ve başarılı siyaset üretme ortamı olamayacağına inanarak iYi Partiden ayrılma kararı aldığımızı kamuoyuna duyurmak isteriz."


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir