MENÜ
İzmir 20°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IMF’den kripto varlıklar için yol haritası!
Ekonomi
8 Eylül 2023 Cuma 09:29

IMF’den kripto varlıklar için yol haritası!

IMF ve küresel mali düzenleyiciler, kripto varlıkların kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi ve denetlenmesi çağrısında bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile küresel mali düzenleyiciler, kripto varlıkların makroekonomik ve finansal istikrara zarar vermesini engelleyecek önlemlere ilişkin yol haritası belirledi.

IMF ile G20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulunun (FSB) ortak raporunda, söz konusu önlemlere ilişkin politika önerileri sıralandı.

Raporda, kripto varlıkların yaygınlaşmasının para politikasının etkinliğini zayıflatabileceği, sermaye akışı yönetimini atlatabileceği, mali riskleri artırabileceği, gerçek ekonomiyi finanse etmek için mevcut kaynakları yönlendirebileceği ve küresel finansal istikrarı tehdit oluşturabileceği belirtildi.

KAPSAMLI DÜZENLEME ÇAĞRISI
FSB’nin hazırladığı küresel çerçeve, kripto varlıkların kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi ve denetlenmesi çağrısında bulunuyor.

Raporda, IMF ve FSB’nin diğer uluslararası kuruluşlar ve standart belirleyici kurumlarla birlikte kripto varlıklara yönelik kapsamlı politika müdahalesinin etkili, esnek ve koordineli bir şekilde uygulanmasını sağlamak için çalışmaya devam edecekleri kaydedildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir