MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İKÇÜ'ye yönelik şok iddia... Adrese teslim kadro ilanı!
Güncel
26 Temmuz 2019 Cuma 10:21

İKÇÜ'ye yönelik şok iddia... Adrese teslim kadro ilanı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin (İKÇÜ) öğretim üyesi alım ilanlarında objektif ölçülere ve liyakate uygun davranılmadığı, "bir kişiyi tarif eder" şekilde hareket edildiği öne sürüldü. Geçen 11 Mayıs'ta çıkılan öğretim üyesi alım ihalesinin iptal edilmesini isteyen İzmir Tabip Odası, İKÇÜ'ye ve Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yazı gönderdi. 

SONKALE- İzmir Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, İKÇÜ'nün öğretim üyesi alımları ile ilgili şok iddialara yer verildi. Tıp fakültelerinin bilim üreten ve öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlarken nitelikli sağlık hizmeti de vermeye çalışan kurumlar olduğu vurgulanan açıklamada, "Ülkemizde tıp öğrencisi sayılarında tıp fakültelerinin alt yapı olanaklarını zorlayan büyük artışlar olmuştur. Nitelikli tıp eğitiminin en önemli bileşenlerinden olan eğitici-öğretici akademik kadroların oluşturulmasında yeterli özen gösterilmelidir. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) daha önce tüm üniversitelere gönderdiği (öğretim üyesi kadro ilanları) konulu yazıda bilimsel, objektif ve denetlenebilir nitelikte olmayan, kişiye özgü, adayı tanımlayan şartlara yer verilmemesi gerektiği belirtilmektedir" denildi.

BİR KİŞİYİ TARİF EDER NİTELİKTE
İzmir Tabip Odası'nın açıklamasında, İKÇÜ Rektörlüğü'nce 11 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanan, farklı bilim alanlarına yönelik 29 öğretim üyesi alımına ilişkin kadro ilanına dikkat çekildi. "Tıp alanına ilişkin ilanlar incelendiğinde, belirtilen koşulların, bilimsel gelişmeyi amaçlayan, denetlenebilir ve objektif ölçütler olmaktan uzak, bir kişiyi tarif eder nitelikte oldukları görülmektedir" denilen açıklamada, ilandaki ilginç örnekler de sıralandı.

İLGİNÇ ÖRNEKLER
Açıklamada şöyle denildi:
"Örneğin dahiliye tıp bilimleri kardiyoloji alanında profesör kadrosu için belirtilen koşul (Ekokardiyografi ile ölçülen interatrial ileti zamanının atriyal fibrilasyon öngörmesi konusunda SCI-E yayını olmak), acil tıp alanında doktor öğretim üyesi kadrosu için (Acil serviste intrakraniyal kanamalı hastaların perihematomal ödem alanlarının prognostik değerleri üzerine uluslararası çalışması olmak), cerrahi tıp bilimleri kulak burun boğaz alanında profesör kadrosu için belirtilen koşul (Temporal kemik cerrahi anatomi çalışmalarında yeni bir varyasyonu tanımlayan uluslararası yayını olmak) olarak belirlenmiştir. Tıp eğitiminin niteliğini, tıp alanında yapılacak bilimsel çalışmaların düzeyini, tıpta uzmanlık eğitimini ve tıp hizmetini doğrudan etkileyen bu uygulamanın bir bütün olarak bilimsel liyakate, bilimsel gereklere ve teamüllere aykırı olduğunu düşünmekteyiz."

İPTAL EDİLMESİ İSTENDİ
İzmir Tabip Odası, YÖK ve İKÇÜ Rektörlüğü’nden, 2547 sayılı yasa ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği hükümlerine de aykırı olan bu ilanın iptal edilmesini talep etti.
Konuyla ilgili İKÇÜ'den herhangi bir açıklama yapılmadı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir