MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İHANETİN FOTOĞRAFI
Türkiye
16 Ağustos 2020 Pazar 10:23

İHANETİN FOTOĞRAFI

İstanbul’a yapılan Galataport’ta sona yaklaşıldı. Betonlar yükseldikçe Boğaz’ın görüntüsü de değişti. Projeyle birlikte tarihi Nusretiye Camii de silüetten silindi. Ortaya çıkan manzara için muhalefet, “Fatih’in İstanbul’una ihanet var. Betonlaşma faciaya dönüştü” dedi.

İstanbul, son 20 yılda beton denizine döndü. Şehrin silüeti bozuldu. İktidar bile bunu kabul edip 3 yıl önce “Biz bu şehrin kıymetini bilemedik, şehre ihanet ettik, hâlâ da ediyoruz” demişti.

Bunlara bir yenisi eklendi. İstanbul Tophane'ye inşa edilen Galataport'ta sona yaklaşılmasıyla ortaya çıkan görüntü tepki çekti. 1.7 milyar dolar yatırım bedelli Galataport, Kılıç Ali Paşa Camii, Tophane Çeşmesi, Nusretiye Camii, Tophane-i Medrese-i Amire Binası, Sokullu Camii gibi eserlerin bulunduğu bölgede yapıldı. Projede betonlar yükseldikçe, İstanbul Boğazı'nın silüeti de tamamen değişti.

Galataport'tan önce caminin önünde depolar vardı. Yine de sahilden rahatça görülebiliyordu.

SİLÜETE BİR HANÇER DAHA

Proje kapsamında İstanbul Boğazı kenarına bir otel inşa edildi. Otel, tarihi Nusretiye Camii'ni silüetten sildi. Bu durum tepki topladı. Vatandaşlar, sosyal medyada “İstanbul'a bir hançer daha saplandı. Silüetten bir yıldız daha kaydı” yorumu yaptı. Duruma siyasilerden de tepki geldi. Projeden fotoğraf paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, “Bu fotoğrafta, rant uğruna feda edilen İstanbul silüeti, Fatih'in İstanbul'una ihanet var” ifadesini kullandı. (SÖZCÜ)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir