MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hamza Dağ'ın o ziyaretine CHP'den 'takiyye' tepkisi... Partisinin logosunu niye kullanmıyor?
Politika
5 Şubat 2024 Pazartesi 15:02

Hamza Dağ'ın o ziyaretine CHP'den 'takiyye' tepkisi... Partisinin logosunu niye kullanmıyor?

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın önceki gün kafe ve barları ziyaret edip alkollü içki tüketen kadınlara "afiyet olsun" demesi CHP'de yankı buldu. CHP eski Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Zeynep Altıok, Dağ'ı "takiyye yapmakla" suçladı. Dağ'ın İzmir'deki seçim çalışmalarında partisinin logosunu kullanmaması da gündeme oturdu. CHP eski İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Dağ'ın strateji yürüttüğünü belirterek, "Müslüman mahallesinde salyangoz sattığını biliyor" dedi.

SONKALEİZMİR- İzmir'de AK Parti ve CHP'nin belediye başkan adaylarının netleşmesinin ardından meydanlar hareketlendi. AK Parti İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Hamza Dağ'ın seçim kampanyası kapsamında hazırlattığı afiş, broşür ve reklam filmlerinde partisinin ambleminin sıklıkla yer almadığı, partisinin rengi olan turuncunun yerine ise yeşilin tercih edildiği görüldü. "Biz İzmir'iz Başarabiliriz" sloganını kullanan Dağ'ın parti logosuna yer vermemesi dikkati çekti.

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATTIĞINI BİLİYOR

SONKALE'ye konuşan CHP eski İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Hamza Dağ'ın partisinin logo ve amblemini ön plana çıkarmayarak bir strateji yürüttüğünü ileri sürdü.

Hamza Dağ'ın AK Parti'nin mevcut kadroları içinde İzmir'de oyunu en fazla yükseltebilecek isim olduğunu vurgulayan Bayır, "Şunu kabul etmek lazım ki; AKP kendisi açısından doğru bir tercih yapmış. Öyle anlaşılıyor ki Hamza Dağ da çok güzel bir teknik kadro kurmuş. Akıl aldığı bir ekip var. Hamza Dağ Müslüman mahallesinde salyangoz sattığını biliyor. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak için bazı kuralları aşmak lazım. Bunun için de yapacağı en güzel şey bu. Alsancak'taki restoranlardan, barlardan başladı oy istemeye. Bir AKP'li için düşünebileceğiniz son şey. Yani, AKP'nin oyundan ziyade CHP'nin oyunu almazsa seçimi kazanamayacağını biliyor ve oraya oynuyor. İzmirli'nin kendi özel yaşantısına düşkünlüğünü biliyor. İzmirli'yi tanıyor. Bir AKP'li değil, sosyal demokrat gibi davranıyor. Toplumun seküler kesimlerine hitap edip oy geçirgenliğini sağlamaya çalışıyor" dedi.

BELKİ DE SARAY'DAKİ ARKADAŞLARINA 'BANA KARIŞMAYIN' DEMİŞTİR

Bayır, Dağ'ın partisinin logo ve amblemini ön plana çıkarmamasıyla ilgili ise şunları söyledi:

"İzmir'de seçim almak için belki de Saray'daki arkadaşlarına söylemiştir. 'Bana karışmayın, mümkünse AKP ampulünü, renklerini falan ön plana çıkarmayalım. Çünkü ben İzmir gibi zor bir kaleyi zapt etmeye gidiyorum. Burada AKP'li olarak kazanamam. Hamza Dağ olarak seçimi alabilirim' demiş olabilir. Bu anlamda serbest çalışma verilmiş olabilir kendisine. Ciddi olarak asılıyor..."

GÜRSEL TEKİN'DEN ÇOK SERT SÖZLER

AK Parti adayı Hamza Dağ'ın kafe-bar ziyaretine CHP'li eski Milletvekili Gürsel Tekin'den ise çok sert bir tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tekin, "Sn. Hamza Dağ. Sizi bu fotoğrafla değil porselen tabakta pudra şekeri çekenlerle fotoğrafınızla hatırlıyoruz. İçki satan bir mekanda sarışın kadınlarla fotoğrafınız İzmir'i yansıtmaz. Bir mesaj da vermez. İzmir demokrasinin şehridir. Çetelerle, narkotik bağımlıları ile olmaz. Siz şunu anlatın, hukukun üstünlüğü konusunda ne diyorsunuz? Neden İzmir yatırım alamıyor, ayrımcılığa uğruyor? İzmir Belediyesi'ni vakıflara, zümrelere, şahıslara teslim edecek misiniz? Partiniz hangi şehri yönetse  ihanet etti. İhanet etmek için takiyye yapmaya ne kadar devam edeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE RTE'NİN İKNA OLMASI GEREKİYOR!"

CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok da "AKP adayı Hamza Dağ barlar sokağında takılan gençlere 'Kimsenin alanına müdahale etmeyeceğiz' demiş... Ufak bir hatırlatma; buna önce RTE'nin ikna olması gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"NERELERİ KAPATACAK, TESPİTİNİ YAPIYORDUR"

Hamza Dağ'ın bar ziyaretine CHP eski İzmir Milletvekili Atila Sertel'den de kinayeli bir yanıt geldi. Sertel, sosyal medya hesabından Dağ'ın ziyaret fotoğrafını paylaşırken, altına, "Nereleri kapatacak, tespitini yapıyordur" notunu düştü.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir