MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hamas açıkladı... Gazze'de çatışmalara ara!
Dünya
22 Kasım 2023 Çarşamba 17:04

Hamas açıkladı... Gazze'de çatışmalara ara!

Hamas, İsrail ile çatışmalara insani ara ve esir takası konusunda varılan anlaşmanın yürürlüğe gireceği tarihi açıkladı.

Hamas ile İsrail arasında 4 günlük insani ara ve esir takası konusunda varılan anlaşmanın yarın yürürlüğe gireceği bildirildi. Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk, İsrail ile çatışmalara insani ara verilmesi için sağlanan uzlaşının yarın saat 10.00’da başlayacağını açıkladı.

Serbest bırakılacak 50 esirin çoğunun yabancı uyruklu olduğunu aktaran Ebu Merzuk, ellerindeki her esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 3 Filistinli tutuklunun serbest bırakılacağını hatırlattı.

İSRAİL: ATEŞKES DEĞİL

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de, Hamas ile çatışmalara insani ara verecek uzlaşma kapsamında, ilk esir grubunu yarın teslim alınacağını söyledi. Bakan Cohen, İsrail Ordu Radyosunda katıldığı programda, çatışmalara 4 gün ara verileceğini ancak bunun bir “ateşkes” olmadığını ifade etti.

İsrail ile Hamas, Katar ve Mısır’ın arabulucuğunda esir takası anlaşmasına varmıştı. Bu kapsamında Hamas’ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli tutuklu serbest bırakılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir