MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP'den PKK'ya ''silah bırakın'' çağrısı!
Güncel
1 Eylül 2022 Perşembe 12:52

HDP'den PKK'ya ''silah bırakın'' çağrısı!

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, PKK'nın silah bırakması gerektiğini belirtti. Gergerlioğlu, "Çatışmaları sürdüren örgütün, PKK'nın mutlak suretle silahı bırakması ve 1 Eylül Barış Günü'nde sorunlarımızı artık Meclis'te çözmemiz gerekiyor" dedi. Gergerlioğlu'nun açıklamalarını AA'nın haberleştirmesi yeni çözüm süreci iddialarını gündeme getirdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugünün 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu belirterek, "Çatışmaları sürdüren örgütün, PKK'nın mutlak suretle silahı bırakması ve 1 Eylül Barış Günü'nde sorunlarımızı artık Meclis'te çözmemiz gerekiyor. Çatışmanın, ölümün, kanın hiç kimseye bir faydası yok. Artık çözümün bulunması gereken bir zaman dilimindeyiz" dedi.

Gergerlioğlu'nun açıklamaları Anadolu Ajansı (AA) tarafından abonelerine geçildi. AA'nın Gergerlioğlu'nun haberini vermesi 'yeni bir çözüm süreci mi geliyor?' sorusunu gündeme getirdi.

31 Mart Seçimleri'nden önce terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubu canlı yayında okutulmuştu. AKP'nin iptal ettirdiği İstanbul seçimi 23 Haziran'da tekrarlanırken seçimden önce bu sefer de sahneye Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan çıkartılmıştı.

PKK'nın eski yöneticilerinden olan ve binlerce asker, sivilin ölümünden sorumlusu olan Osman Öcalan TRT Kurdi’de yaptığı açıklamada abisi Abdullah Öcalan’ın İstanbul Seçimi çağrısını yenilemiş ve "HDP İstanbul Seçimi’nde tarafsız olsun" demişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir