MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrükçü'den Başkan Yıldız'a yanıt... 'Yanlış hesap Bağdat'tan döner'
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2024 Cuma 19:34

Gümrükçü'den Başkan Yıldız'a yanıt... 'Yanlış hesap Bağdat'tan döner'

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın 147 kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili açıklamalarına eski Başkan Utku Gümrükçü'den yanıt geldi. Gümrükçü, "Sayın Onur Emrah Yıldız'ın rakamlar ve olaylar üzerinde yanlış bilgilendirildiği inancındayım. Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat'tan dönmesi dileğimle" dedi.

SONKALEİZMİR-Eski Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın işten çıkarmalarla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.  Yazılı bir açıklama yapan Gümrükçü şunları kaydetti:

"2019 yılında Çiğli Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde belediye şirketlerimizde toplam 1075 personel çalışmaktaydı. 2024 yılında belediyeyi devrettiğimizde ise bu rakam 1520 olmuştur. İddia edilenin aksine Onur Bey'in adaylığının açıklandığı 1 Şubat 2024 tarihinden 5 Nisan 2024 tarihine yeni alınan personel sayısı ise sadece 40 kişidir. Ve yukarıda verdiğimiz 1520 rakamına dahildir. Yani son aldığımız 40 kişi ile birlikte 5 senede net personel artışı 445 kişidir. 
Görevde olduğumuz 5 sene boyunca yurttaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 12 yeni müdürlük kurulmuştur. Ayrıca, Kamer Genç Parkı ve Sosyal Tesisi, Egekent Flamingo Kadın Yaşam Merkezi, Spor Tesisleri ve Emekli Evi, 4 Katlı Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi, Astronmi Havacılık ve Uzay Kampüsü, Uğur Mumcu Semt Merkezi ve Kaklıç Sanat Akademisi gibi sayısız yatırımı düşünürsek boş binalar değil kaliteli hizmet veren binalar yaratabilmek için ek istihdam yapmak mecburidir. 
Yeni verilen hizmetlere örnek olarak 2 seneye yakındır hizmet veren fizik tedavi merkezi ya da Otizmli çocuklar veya konuşma güçlüğü çeken yaşlılar için açtığımız Akademik Terapi Merkezi sayılabilir. Veya 5 senede belediyemiz bünyesinde verilen kurslarda 8 branş ve 400 öğrenciden 30'un üzerinde branş ve 6000 sporcuya çıkardığı sportif hizmetler sayılabilir! Hizmet Kalemi, Nüfus Sayısındaki artış, Müdürlük sayısı, Hizmet Binası sayısı hesaba katıldığında 5 senede %36 civarında çalışan artışı kabul edilebilir bir rakamdır. 
Personel sayımız benzer nüfusa sahip ve yüzölçümü Çiğliden küçük komşu ilçeleden daha aşağıdadır. Belediye Başkanlığım döneminde değil yurtdışında bulunup işe gelmeyen, bir tek bankamatik çalışan bulunmamıştır. 
Ben Sayın Onur Emrah Yıldız'ın rakamlar ve olaylar üzerinde yanlış bilgilendirildiği inancındayım. Kendisini yanlış bilgilendiren ya da basit toplama hesaplarını bilerek veya bilmeyerek yanlış yapan kişilere danışmak yerine, aynı partiden olmamız ve Babasının siyasi yaşamında katkısı olan bir kıdemli partilisi olarak parti içi konuları basın önünde paylaşmak yerine benimle iletişime geçmiş olmasını beklerdim. Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat'tan dönmesi dileğimle."

İlgili haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayın>>>


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir