MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Grand Plaza'nın yeni patronu için şok çağrı
Politika
13 Temmuz 2019 Cumartesi 12:15

Grand Plaza'nın yeni patronu için şok çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Grand Plaza A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan, Muharrem İnce’nin de dünürü olan Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı geçmişi rahat bırakmıyor.

Silivri'de iki dönemdir başkanlık görevini yürüten CHP’li Özcan Işıklar’dan 31 Mart'ta koltuğu devralan MHP’li Volkan Yılmaz, araç kiralamalarıyla ilgili flaş bir çıkış yaptı. Özcan Işıklar döneminde aylık 411 bin TL’ye kiralanan araçları geri gönderip aynılarını 105 bin TL’ye kiraladıklarını açıklayan MHP’li Yılmaz, aradaki aylık 306 bin TL, yıllık ise 3 milyon 618 bin TL’ye denk gelen farkın kimin cebine gittiğini sordu.

SAVCILARA SUÇ DUYURUSU ÇAĞRISI

Gazeteci yazar Ali Tarakçı ise Yılmaz’ın bu açıklamasının “açıkça savcılığa suç duyurusu” olduğunu belirterek savcıları göreve çağırdı. Kendisine ait internet sitesinde bir yazı kaleme alan Tarakçı, “Öncelikle savcıları göreve çağırıyorum, Silivri halkının paralarının birilerinin cebine inmesine neden olan Özcan Işıklar hakkında mutlaka gereken yapılsın” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA DA ÇAĞRI YAPTI

Işıklar’ın İzmir’e atanmasını da eleştiren Tarakçı, “Kafayı yiyeceğim. Adam İstanbul'da oturuyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakinin başına atanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı çıkarıyorum. Nasıl bir kafa bu, bu kafa ile mi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, diğer belediyelerde, yolsuzlukla, yapılan yanlışlıklarla mücadele edeceksiniz? Derhal bu yanlışlıktan vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

TATİL KÖYÜ VE BİR ÇOK SOSYAL TESİS VAR

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Muharrem İnce’nin de dünürü olan Özcan Işıklar, Silivri’deki seçimleri kaybettikten sonra 18 Haziran’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Grand Plaza A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanmıştı. Grand Plaza A.Ş. ekmek başta olmak üzere çeşitli gıda maddeleri üretimi ile tatil köyleri işletmeciliği yapıyor. Kurumun bünyesinde bir çok sosyal tesis bulunuyor.

ANONSLU KUMAR KRİZİ

Geçmişte kumar iddialarıyla da gündeme gelen Özcan Işıklar, Nisan 2016’da ise korsan hoparlör anonsuyla sarsılmıştı. Silivri Belediyesi'nin ilan ve duyurular için kullandığı hoparlörlerden "Başkan rüşvet parasıyla kumar oynuyor" şeklinde anons yapılmıştı. Türkiye’de gündem yaratan bu olayın ardından belediye,korsan anonsçular hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir