MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe'yi nasıl doğradılar?
Spor
21 Mayıs 2019 Salı 11:56

Göztepe'yi nasıl doğradılar?

Sezon başından bu yana 45 gole etki eden VAR kararlarından en çok zarar gören kulübün Göztepe olduğu ortaya çıktı. Tam 6 golü iptal edilen sarı-kırmızılıların lehine ise sadece 1 kez karar çıktı. VAR kararlarıyla ilgili hazırlanan tabloda aleyhte kararlarda birinci olan Göz-Göz lehte ise sonda yer aldı.

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Göztepe, bu sezon uygulamaya konulan Video Hakem Uygulaması (VAR) kararlarından en çok ağzı yanan kulüp oldu. Son olarak Bursaspor deplasmanında Alparslan ve Halil ile bulduğu 2 gol geçersiz sayılan sarı-kırmızılıların sezon başından bu yana 6 kez VAR'a takıldığı ortaya çıktı. Aleyhinde 6 kez VAR kararı verilen Göz-Göz'ün lehine çıkan VAR kararı ise sadece 1. Yapılan araştırmaya göre sezon başından bu yana VAR/Ofsayt kararının toplamda 45 gole etki ettiği belirlendi. Bu gollerden hakem tarafından verilen 31 golün VAR kararıyla ofsayt gerekçesiyle iptal edildiği, 14 golün ise verilmediği ancak daha sonra geçerli olduğu günyüzüne çıktı. Gollere etki eden VAR kararlarıyla ilgili tabloda aleyhte verilen kararlarda 6 golle birinci sırada olan İzmir ekibi, lehte gollerde ise tablonun en altında yer aldı.
GÖZ-GÖZ'DE HESAPLAR NETLEŞTİ
Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Erzurumspor deplasmanından tek golle galip ayrılmasının ardından ipleri eline alan Göztepe için hesaplar da netleşti. 35 puana sahip sarı-kırmızılılar, son hafta iç sahada Ankaragücü'nü mağlup etmesi halinde diğer sonuçlara bakmaksızın kümede kalışını ilan edecek. İzmir ekibi beraberlik halinde ise 34 puanlı Bursaspor'un Malatya deplasmanında puan kaybını bekleyecek. Göz-Göz yenilir, Bursaspor berabere kalır, Erzurumspor ise Kayseri deplasmanında kazanırsa kümede kalan takımı 3'lü averaj belirleyecek. Bu durumda içlü averajda rakiplerine göre kötü olan Göztepe lige veda edecek. Bursaspor berabere kalır Göztepe yenilirse iki takım arasındaki ikili averaj eşit olduğu için genel averaja bakılacak. Eksi 6 averaja sahip Göz-Göz, eksi 10 averajlı Bursaspor'un 5 farklı kazanmaması halinde yine kümede kalan ekip olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir