MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gezici Dijital Karavan turlara başlıyor!
Güncel
23 Kasım 2021 Salı 18:56

Gezici Dijital Karavan turlara başlıyor!

İzmir Ticaret Odası'nın İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdiği “Gezici Dijital Karavan” 2 yıl boyunca kentin farklı noktalarında firmaların dijital teknolojilerle tanışması için tura çıkacak. Projenin tanıtım toplantısına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Pandemiden en az etkilenen şirketlerin başında dijitalleşmeyi, e-ticareti kullananlar geliyor. Artık yeni odaklandığımız konu dijitalleşme" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından kentteki firmaların dijitalleşen piyasa rekabet şartlarına ayak uydurabilmesi için hayata geçirilen “Gezici Dijital Karavan” tanıtım toplantısı yapıldı. İzmir Ticaret Odası'ndaki tanıtım törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra İZTO Başkanı Mahmut Özgener ile İZTO üyeleri katıldı.

HİSARCIKLIOĞLU: İZMİR'İN KIYMETİNİ BİLİN

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin gündeminde girişimcilik olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de 1 buçuk 5 milyon şirket var, yani girişimci. Ortaklarıyla bu sayı 5-6 milyona geliyor. 1 buçuk milyon girişimcinin yanında çalışan 15 milyon kardeşimiz var. Her girişimci ortalama 10 kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye'de her yıl 1 milyon gencimiz istihdam nüfusuna katılıyor. Artık yeni odaklandığımız konu dijitalleşme. Girişimciliği geliştirmek için farklı alanlarda projeler yürütüyoruz. Oda ve borsalarımızın dijitalleşmesi konusunda neler yapabiliriz diye çalışmaya başladık. Üyelerimizin herhangi bir belge alması için odaya gelmesine gerek kalmasın dedik. Tüm belgeleri dijital ortamla taşıdık. Üyelerimizin dijitalleşmesi için de gereken adımları attık. Yapay zekadan korkmamalarını söyledik. Pandemiden sınırlı etkilenen şirketlerin başında, dijitalleşmeyi, e-ticareti aktif kullananlar gelmekte. Türkiye'nin akıllı kobi platformunu da hayata geçirdik. Her şey bir hayalle başlar, vizyon ile birleşir, çok çalışma ile de başarıya ulaşır. Tüm bunların somut örneğini İzmir'de gördüm. Girişimcilik için iki şey çok önemli. Fırsat ve ilham. Bunların ikisi de İzmir'de var. İzmir'in kıymetini bilin. Farklı olduğunu da bilin. Niye herkes İzmir'e göçmek istiyor. Girişimciliğin en çok yakıştığı şehir İzmir olabilir.

"FRANSA'DAN İLHAM ALDILAR"

Kurumsal internet sitesi, satış, e-arşiv ve yapay zeka gibi teknolojilerin firmalara anlatılacağı proje hakkında bilgi veren İZTO Başkanı Mahmut Özgener şöyle konuştu:

"Paris Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü seyyar bir prefabrik yapı içerisinde bugünün ve yarının ticaretine yönelik dijital çözümlerin firmalar ile buluşturulduğu 'La Boutique Connectee' projesinden il 'Gezici Dijital Karavan' projemize ilham kaynağı oldu. Bu proje faaliyetlerini 2 senedir yürütmekte olduğumuz ve 2022 başı itibariyle fiziki olarak hayata geçireceğimiz İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projemizin de tamamlayıcısı niteliğinde. Çünkü yeni nesil girişimcilik ve ar-ge projelerinin odağında çoğunlukla dijital teknolojilerin yer aldığını görüyoruz. Dijitalleşen iş modelleri ile birlikte, iş süreçleri, satın alma alışkanlıkları dönüşüyor, tüketiciler de çağın hızına ayak uyduruyor. İzmir Ticaret Odası olarak “Gezici Dijital Karavan” projemiz ile üyelerimizin yerel düzeyden çıkıp global firmalar ile aynı seviyeye gelmelerini temel önceliklerimizin en başına yerleştirdik. Gezici Dijital Karavanımız, üyelerimizi iklim değişikliği, yeşil ekonomik dönüşüm ve AB Yeşil Mutabakat ile ilgili bilgilendirme ve dönüşüme hazırlama görevini de üstlenecek."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir