MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genel Sekreter Gökçe açıkladı... Buca Metrosu için geri sayım!
Yerel Yönetimler
8 Şubat 2021 Pazartesi 14:55

Genel Sekreter Gökçe açıkladı... Buca Metrosu için geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kredi ve ihale müjdesini verdiği Buca Metrosu ile ilgili açıklamada bulundu. Gökçe, "Kentleri bireysel ulaşımla değil toplu ulaşımda raylı sistem ağıyla geliştirmeyi umuyor, Buca Metromuzunun ihale ilanına 15 Şubat’ta çıkıyoruz" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, kentin kalabalık ilçesi Buca'da hayata geçirilecek metro projesiyle ilgili bilgi verdi. Sosyal medya hesabından İzmir'in nüfus verilerini paylaşan Gökçe, "Son verilere göre İzmir’in nüfusu 4 milyon 394 bin 694 oldu. İlçelerimizde ise 507.773 kişi ile en kalabalık ilçemiz Buca. Kentleri bireysel ulaşımla değil toplu ulaşımda raylı sistem ağıyla geliştirmeyi umuyor, Buca Metromuzunun ihale ilanına 15 Şubat’ta çıkıyoruz" diye konuştu.



"YARI FİYATINA FAİZLE"

İzmir'de Çiğli Tramvayı'nın temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Buca Metrosu ile ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti devletini düşünün. Ve bunun Hazinesini düşünün. Hazineyi yöneten bakanlığı düşünün. Bunlar uluslararası piyasalardan borç alırken faiz ödüyorlar. En son aldıkları borç dolayısıyla ödedikleri faiz yüzde 5- 6 civarında.. .. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon euro'luk borçlanmayı yüzde 3'le yaptı. Olağanüstü bir rakam. Yani Türkiye Cumhuriyeti  devletinin ödediği faizin yarısı kadar bir faizle İzmir Büyükşehir Belediyesi bir borçlanma yapabiliyor" ifadelerini kullanmıştı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir