MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gazze'deki okula saldırı... En az 100 ölü!
Güncel
10 Ağustos 2024 Cumartesi 09:39

Gazze'deki okula saldırı... En az 100 ölü!

İsrail'in Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı okula düzenlediği saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. 

Gazze'deki hükümet medya ofisi tarafından yapılan açıklamada, "İsrail saldırıları, sabah namazı kılan yerinden edilmiş kişileri hedef aldı ve bu durum can kaybında hızlı bir artışa neden oldu" denildi

Verilen bilgilere göre; binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi ise yaralandı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği belirtildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise hava kuvvetlerinin Hamas teröristleri ve komutanları için bir sığınak görevi gören komuta ve kontrol merkezinin vurulduğu söylendi: "Saldırıdan önce sivillere zarar verme riskini azaltmak için hassas mühimmat kullanımı, hava gözetimi ve istihbarat bilgileri de dahil olmak üzere çok sayıda adım atıldı."

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas'ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulunu bombaladığını duyurdu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir