MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir Belediyesi'nde grev kararı asıldı!
Güncel
26 Mart 2025 Çarşamba 11:51

Gaziemir Belediyesi'nde grev kararı asıldı!

Genel İş 5 No'lu Şube yönetimi, Gaziemir Belediyesi şirketi Gazi-Bel'de çalışan yaklaşık 600 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde tıkanan süreç nedeniyle grev kararını belediye binasına astı.

SONKALEİZMİR-DİSK'e bağlı Genel İş 5 No'lu Şube yönetimi ile Gaziemir Belediyesi adına yetkili Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında yürütelen toplu sözleşme görüşmelerinde süreç tıkandı. Sendika yönetimi ve işçiler bugün Gaziemir Belediyesi önünde toplanıp anlaşma sağlanamazsa 30 Nisan'da greve çıkalacağına dair kararı astı.

Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras şu açıklamayı yaptı:

“Emeğinden başka geçim kaynağı olmayan işçilerin ekonomisi çökerken, ekonomik kriz ile birlikte emekçilerin alım gücü düştü. Gelir dağılımı bozuldu, yoksulluk arttı. Büyümeden alılan pay azaldı. Hükümetin ekonomi politikalarını kötü yönetmesi, artan borçlar ve vergi yükü işçi ücretlerini enflasyon karşısında eritti. Zamların ve hayat pahalılığının sorumlusu işçiler değil ama hayat pahalılığı karşısında her gün yoksullaşan işçilerdir. Bizler en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz hale geldik. İnsan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, sosyal haklarımızı ve toplu sözleşme kazanımlarımızı istiyoruz.

Biz işçiler, yaşamın pahalı, emeğin ucuz olduğu bu düzenin karşısına “Bu böyle gitmez” diyerek çıkacağız ve sefalet ücretlerine teslim olmayacağız. Gaziemir Emekçileri olarak en son Ocak 2024'te zam aldık. Yaklaşık 15 aydır zamsız çalışıyoruz. Aldığımız ücretler bugünün ekonomik şartlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. İnsanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret için belediye yönetimini masaya davet ediyoruz. Toplu iş sözleşmesinde masada SODEMSEN ve belediye yönetimi çözümsüzlükten yana emekçinin taleplerini görmezden gelerek süreci tıkamak yönünde devam ederse 30 Nisan Çarşamba itibariyle Gaziemir Belediye işçisi greve çıkacaktır ve Gaziemir’de hizmet duracaktır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 karabaglar
 26 Mart 2025 Çarşamba 14:24
karabaglar belediyesinde ramazan bayramı işçiye bir türlü gelmiyor nedense.Hem mali hizmetler müdürü olup hemde baskan yardımcılıgı yapan birisi işçilerin alacaklarını degilde kendi alacaklarının ödenmesi icin (sds) talimat veriyor sendikacılara iller bankası eksik gönderdi diyor sonrada ögreniliyorki iller bankasi eksik gondermemis belediye ödeme yapmış baska yerlere yazıklar olsın
 Seydiköy
 26 Mart 2025 Çarşamba 12:37
Heee ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste Halil arda gibi Gaziemir e gelmiş en iyi başkanlardan birine sahip çıkma birde üstüne parti içi oyunlarla ilçe baskaniyla birlik olup muhalefet yap şimdi uğraş bakalım 3 defter tutamayan muhasebe ci Ünal ışık uğraş bakalım işçiler le eleştirmek kolay yapmak nasılmış Allah''ın adaleti şaşmaz sana bu meclis üyelerine bakkal dükkanı yurutemezzin dediginde kizmistin git şimdi her fotoğraf karesinde en önde olan ilçe baskanin kurtarsin seni adî sana kolay gelsin 12 ayda patladin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir