MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gazeteci Murat Ağırel tutuklandı
Güncel
8 Mart 2020 Pazar 23:16

Gazeteci Murat Ağırel tutuklandı

Önceki gün denetimli serbestlikten yararlanarak serbest bırakılan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Ağırel’in tutuklanmasına karar verdi. Ancak Hakimliğin Ağırel'le ilgili avukatlarına hem "Tutuklama" hem de "Serbest Bırakma" kararı metni verdiği ortaya çıktı. Ağırel, yaptığı büyük ses getiren AK Partili belediyelerin yolsuzluk haberleri ile biliniyordu.

Şehit MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntülerin yayımlanmasının ardından başlatılan soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Murat Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ağırel, sorgusunun ardından tutuklandı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Ağırel, hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla duyurmuştu. Ağırel, şu ifadeleri kullanmıştı;

*Kitap fuarından dönüşte üzücü bir olay öğrendim. Savcılık benim hakkında yeniden tutuklama kararı vermiş. Beni evde bulamayınca eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar.

*Eski kayınbiraderime de tutanak imzalamanız lazım diyerek Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü'ne çağırmışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar.

*Şu anda da Vatan Caddesi'ne gidiyorum, muhtemelen beni tutuklayacaklar. Yeni bir dosya mı bilmiyorum, her şeyi bekliyorum.

*Daha önce de söylediğim gibi ben Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine inanan kemalist Türk genciyim. Benden darbeci, ifşacı vatan haini çıkaramazsınız. Korkmuyorum, susmayacağım, geliyorum.

AVUKATLARA ÇİFT TUTANAK KAFALARI KARIŞTIRDI

Bir süre emniyette tutulduktan sonra Çağlayan Adliyesi’ne götürülen Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazını yerinde gören İstanbul 5. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nca sorgusunun ardından tutuklandı.

 

Ancak Murat Ağırel hakkında Hakimliğin, avukatlara iki farklı karar metni verdiği, metinlerde Ağırel hakkında hem “Tutuklama” hem de “Serbest Bırakma” kararı verildiği ortaya çıktı.

Ağırel, cezaevine gönderilirken avukatların metinleri tutanakla mahkemeye teslim edeceği öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Yeniçağ Gazetesi sahibi Ahmet Çelik ve meslektaşları da Ağrıel'i yalnız bırakmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir