MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gavur Mahallesi sergisi yarın açılıyor!
Kültür-Sanat
2 Kasım 2022 Çarşamba 10:56

Gavur Mahallesi sergisi yarın açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisi yarın Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını açıyor. 5 Mart 2023’e kadar açık kalacak sergide mübadele ana temasıyla yapılan büyük boyutlu enstalasyonlar ve videolarla heykel çalışmaları sanatseverlerle buluşacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisine ev sahipliği yapacak.  Kültür Atlas Pavyonu’nda yarın açılacak sergi, 5 Mart 2023’e kadar ziyaret edilebilecek. Saat 18.00’de yapılacak açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak. Serginin küratörlüğünü Şener Özmen üstleniyor. Güneştekin Vakfı işbirliğiyle açılan sergide, büyük boyutlu enstalasyonlar, video işleri ve metal formların taşla tamamlandığı heykel çalışmaları sergilenecek. Sergiye Güneştekin Vakfı’nın yayımlayacağı kapsamlı bir kitap da eşlik edecek.

Sergi kültürel çeşitliliği vurguluyor
Ahmet Güneştekin mübadele ve sonrasındaki tüm kitlesel yerinden edilmelerde olduğu gibi ayrıştırıcı uygulamaların uluslararası mülteci ve göçmen dalgalarıyla daha görünür hale geldiğini anlatıyor. Gâvur Mahallesi insan olmanın tarihsel, kültürel ve politik olarak çok yönlü etkilerini anlama olanağı sunuyor. Çok disiplinli bir çalışmayla biçim, materyal ve yüzeyle ilişki kurarken geçmişi şimdiyle birlikte inceleyerek yaşananlara başkalığın gözünden bakmak için bir alan yaratıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir