MENÜ
İzmir 27°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GAZİEMİR'DE YÜKSEK GERİLİM! AK Parti ve MHP, CHP'li muhaliflerle hareket etti...
Güncel
1 Mart 2021 Pazartesi 23:49

GAZİEMİR'DE YÜKSEK GERİLİM! AK Parti ve MHP, CHP'li muhaliflerle hareket etti...

Gaziemir Belediyesi meclis toplantısı gergin anlara sahne oldu. Gündem dışı söz istediği için CHP'li Başkan Halil Arda ile tartışan CHP'li meclis üyesi Levent Çağlarsu salonu terk etti. AK Parti ve MHP'liler'in de Çağlarsu'nun peşinden toplantıdan ayrılması dikkati çekti. Alzheimmer hastalarına alınacak 1 yıllık böreğe ödenen 55 bin TL'yi diline dolayan Cumhur İttifakı üyeleri, kaçak inşaatla mücadeleye yönelik yeni kurulacak müdürlüğün yanı sıra esnafa kira desteği yapılmasına bile karşı çıktı.

Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda ile AK Parti, MHP ve muhalif CHP'liler arasında sert tartışmalara sahne oldu. Bir süredir, bazı basın kuruluşlarında yer alan, AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca'nın gündeme getirdiği 55 bin TL'lik börek alımı konusuna açıklık getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "55 bin TL'lik sözleşme yapılıyor  ama bu bir yıllık. Alzheimer hastaları için bu. Niye ısrarla 55 bin TL deyip insanları itham edip yalan söylüyorsunuz. Siz 55 bin TL'lik fatura çıkarın ben istifa ederim. Ama çıkartamayacaksanız o koltuğu bırakın. (Reyhan Pastanesi ile ilgili benzer iddiayı kast ediyor) Siz 89 bin TL'lik Reyhan Pastanesi faturası gördünüz mü? Siz onu da çıkarın istifa edeceğim" açıklamasını yaptı.

BÖREK TARTIŞMASI

Alzheimmer hastaları için alınan 1 yıllık böreğe ödenecek parayı diline dolayan AK Parti ve MHP'lilerin, kaçak yapılar ve inşaatlarla mücadele için belediye bünyesinde kurulması planlanan Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne, hatta pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa 3 aylık kira desteği ödemesine bile karşı çıktıkları görüldü.

DAHA NE İSTİYORSUNUZ?

CHP'li Meclis Üyesi Cemal Çalışkan ise "Gaziemir'de esnafımıza nasıl yardımcı olabiliriz bunun çalışmasını yaptık. Belediyemiz zaten esnafa destek oluyor. Biz de elimizden ne geliyorsa desteklemek istiyoruz. Hiçbir arkadaşımız esnafın karşısında olamaz. Uğur beyi anlamak mümkün değil, esnaf için güzel bir öneri sunup kabul etmişiz, daha ne istiyorsunuz" diye isyan etti.

ESNAFA DESTEK

Gaziemir'deki esnaftan kapalı oldukları süre boyunca katı atık toplama bedelinin sadece 1 TL alınması kararlaştırıldı. Bu işletmelerin kapalı oldukları süre boyunca işgaliye, ilan ve reklam vergilerinden muaf tutulmasına karar verildi. Karara göre, bu işletmelerin kira sözleşmeleri faaliyette bulunmadıkları süre kadar uzatılacak.

AK PARTİ VE MHP'LİLER, CHP'NİN PEŞİNDEN GİTTİ...

Başkan Arda, esnaf desteğine bile karşı çıkılan gergin mecliste, AK Parti ve MHP'nin yanı sıra CHP'li Levent Çağlarsu'nun da sert muhalefetine maruz kaldı. Gündem dışı söz almak isteyen Çağlarsu ile Başkan Arda arasında tartışma çıktı. Arda'nın söz vermek istememesi üzerine Çağlarsu salonu terk etti. CHP'li Çağlarsu'nun peşinden bazı CHP'lilerin yanı sıra AK Parti ve MHP'li üyelerin de salondan ayrılması dikkati çekti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir