MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da taş ocağına karşı 5 bin imza!
Güncel
2 Şubat 2023 Perşembe 15:55

Foça'da taş ocağına karşı 5 bin imza!

Foça’da tarihi Pers Mezar Anıtı'nın yanına kurulmak istenen taş ocağına karşı toplanan 5 bin imza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Eyleme destek veren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "İnsan sağlığını, çevreyi tehdit eden bu projeye karşıyız. Taş ocağına izin vermeyeceğiz” dedi.

İzmir Foça'da 2 bin 500 yıllık tarihi Pers Mezar Anıtı ile yanındaki zeytinlik alanının dibine kurulmak istenen taş ocağına karşı tepkiler sürüyor. ÇED süreci başlatılan projenin iptal edilmesi nedeniyle Foçalılar ve çevreciler tarafından toplanan 5 bin imza bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. 
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Konak Kent Konseyi, KESK ve birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle il müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı. 

"GÖZÜNÜZÜ TAŞ DOYURSUN"

Foça’da Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ruken Aslan projenin planlama ilkelerine aykırı olduğunu vurgularken şunları kaydetti:

 “Foça halkı, Foça Belediyesi, Foça’da zeytincilik, hayvancılık, tarım yapanlar olarak, çocuklarına talan edilmemiş doğa ve tarih bırakmak isteyenler olarak itiraz ediyoruz. Gözünüzü taş doyursun. Kapitalizmin daha çok kar ve rant hırsıyla canlı yaşamı ve ekosistemi tehdit etmesine; doğanın ve tarihin bu kadar cömert davrandığı bir coğrafyaya bu kadar pervasızca saldırılmasına, talan edilmesine geçit vermeyeceğiz. Bakırçay Havzası ve Aliağa sanayisi yetmiyormuş gibi bir de taş ocaklarıyla Foça’nın yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Artık yeter; suyuma, toprağıma, havama, tarihime, zeytinime dokunma.” 

BAŞKAN GÜRBÜZ: İZİN VERMEYECEĞİZ

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de sürecin en başından beri belediye olarak Foça halkının yanında olduklarını belirterek, "İnsan sağlığını, çevreyi tehdit eden bu projeye karşıyız. Taş ocağına izin vermeyeceğiz” dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir