MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da orman yangını...
Güncel
8 Temmuz 2021 Perşembe 17:13

Foça'da orman yangını...

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgar'ın etkisiyle hızla büyüyen yangın ekiplerin 11 saat süren mücadelesi sonucu kontrol altına alındı.

SONKALEİZMİR- Dün öğleden sonra başlayan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri 6 helikopter, 1 amfibi uçak, 23 arazöz ile müdahale etti.

Yangınla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları kaydetti:

"Foça Ilıpınar'da makilik alanda başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyümeye başladı. Orman yangın söndürme ekiplerine itfaiye birimlerimizle destek veriyoruz. Yangının evlere sıçramadan söndürülmesi için ekiplerimiz canla başla çalışıyor."

Soyer geceye doğru da iyi haberi verdi. Başkan Soyer, "Foça Ilıpınar'da çıkan orman yangını, ekiplerimizin de desteğiyle büyük ölçüde kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Geçmiş olsun İzmir. Doğa için canını hiçe sayarak çalışan tüm ormancı kardeşlerime ise selam olsun" açıklamasını yaptı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Ekipleri alarma geçiren yangın yaklaşık 11 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir