MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da cüruf tesisi kararı sevinci!
Yerel Yönetimler
13 Ekim 2021 Çarşamba 17:12

Foça'da cüruf tesisi kararı sevinci!

İzmir Büyükşehir Belediyesi encümeninden, Foça Kozbeyli köyü Gölyüzü mevkiinde bulunan cüruf depolama ve cüruf geri kazanım tesisinin faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılması kararı çıktı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, kararın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yangınlara ve yöredeki çevresel sorunlardaki artışa sebebiyet verdiği tespit edilen, 1. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese kapsamında kalan ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan tesisin; mevcut haliyle de çevre ve insan sağlığı açısından sakınca teşkil ettiği için, faaliyetten men edilmesi ve kapatılması kararlaştırıldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz konuya ilişkin yaptığı açıklamada ‘‘Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Kent Konseyimiz ve belediyemizin bu konuda açtığı birçok davanın sonucunda beklediğimiz karar, İzmir Büyükşehir Belediye Encümeninden 7 Ekim 2021 tarihinde çıkarak hepimizi çok mutlu etti. Çevremiz için mücadele veren Foça Kent Konseyi'ne, tüm çevre platformlarına, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, siyasi parti temsilcilerine ve tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunarım.’’dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir