MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş iddia... Paşalimanı Koyu imara mı açılacak?
Güncel
1 Eylül 2024 Pazar 13:28

Flaş iddia... Paşalimanı Koyu imara mı açılacak?

Çeşme, Paşalimanı Koyu'nda, Dr. Halis Temel’in yarattığı doğa cennetinin imara açılacağı iddia edildi. Çeşme Çevre Derneği'nden yapılan açıklamada koyun doğu kıyısındaki ağaçlandırılan bölümün SİT statüsünden çıkarılacağı duyumlarının alındığı belirtildi.

SONKALEİZMİR - Turizm merkezi Çeşme’nin dünyaca ünlü koyu Paşalimanı'nda Halis Temel Vakfı’na ait, 50 bin ağaç bulunan 105 dönümlük arazi bütün itirazlara rağmen 2022 yılında 385 milyon TL bedel ile satılmıştı. Satışın önünü çeken mirasçılardan Kızılay satıştan hiç bir bedel almamasına rağmen satışı gerçekleştirmişti.

Bölge halkı satışa büyük tepki göstermişti. 

Halis Temel’in dokuz mirasçısından Timur Temel, ihaleyi mahkemeye taşımış, İzmir 17’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ihalenin iptali için dava açılmıştı. Mahkeme ise dava sonuçlanana kadar satışa çıkarılan arsaya ihtiyati tedbir koymuştu. 

Çeşme Çevre Derneği'nden konuyla ilgili flaş bir iddia geldi. Dernekten yapılan açıklamada, koyun doğu kıyısındaki ağaçlık alanının SİT statüsünden çıkarılacağı, 2 Eylül'de imzalanması beklenen karar ile bölgenin Turizm Tesis Alanı olarak ilan edileceğine dair duyumlar alındığı belirtildi. 

Açıklamada, ''Çeşme’nin en önemli değerlerinden olan bu doğal sit alanının imara açılması halinde tüm hukuksal ve eylemsel yollara başvuracağız'' denildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir