MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FTX TR'den açıklama: Bakiyeler IBAN hesaplarına yatırılacak!
Ekonomi
12 Kasım 2022 Cumartesi 10:35

FTX TR'den açıklama: Bakiyeler IBAN hesaplarına yatırılacak!

Kripto para borsası FTX’in ABD’de iflas süreci başlattığı, şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried’in de istifa ettiği bildirildi. Bu gelişmenin ardından FTX TR borsasında yatırımı olan vatandaşlar hesaplarına ulaşamadıkları gerekçesiyle büyük panik yaşadı. FTX TR'den konu ile ilgili açıklama geldi. 

FTX'ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin ABD'de iflas süreci başlattığı belirtildi. Şirketin Üst Yöneticisi Bankman-Fried'in de istifa ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, yerine John J. Ray'in atandığı kaydedildi.

FTX, rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı.

Bankman-Fried, şirketinin likidite sorununu çözebilmek için 8 Kasım’da Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao ile görüşmelere başlamış ve taraflar Binance'in FTX'i satın almasına yönelik niyet mektubu imzalamıştı.

Binance, görüşmelere başlanmasından kısa bir süre sonra FTX'i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

ZHAO’NUN FTT HAMLESİ FTX’TE LİKİDİTE SORUNU YARATMIŞTI

Zhao, 6 Kasım'da yaptığı açıklamada, FTX'e ait FTT adlı tokenları “yaptıkları son değerlendirmeler” neticesinde satma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Açıklamanın ardından, FTT, kripto para borsalarında yüzde 90'a yakın değer kaybederek an itibarıyla yaklaşık 2,5 dolardan işlem görüyor.

ABD merkezli FTX borsasındaki para çekim işlemlerinin önemli miktarda artırması nedeniyle çok sayıda kullanıcı, borsadaki paralarını çekmekte sorunlar yaşıyordu.

Yaşanan şok gelişmelerin ardından FTX TR'de yatırmı olan vatandaşlar da büyük panik yaşadı. Dün gece gelen hack iddialarının ardından hesap bakiyelerine ulaşamayan yatırımcılar şirketi soru yağmuruna tuttu. 

FTX TR'DEN AÇIKLAMA!

FTX TR'den konu ile ilgili yazılı açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''FTX.com borsasında dünden bu yana yaşanan gelişmeler nedeniyle FTX TR tarafında da, aynı teknik alt yapı kullanılmasından kaynaklı bazı problemler yaşanmıştır. Bu konudaki aksaklıklardan dolayı kullanıcılarımızdan özür dileriz.

Buna ek olarak FTX Turkey Teknoloji ve Ticaret AŞ  borsası globalden farklı bir tüzel kişilik olarak üyelerinin bakiyelerinin hesaplarına gönderilmesi için son hazırlıkları yapmaktadır.

FTX TR borsasındaki kripto ve TRY bakiyelerinizin toplamı, bugün içinde en kısa sürede bakiye sahiplerine TRY olarak IBAN hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır.

Gelişmeleri FTX TR borsamızın sosyal medya hesaplarından sizlere duyurmaya devam edeceğiz.''


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir