MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FETÖ Borsası'na dokunan savcı, İzmir'den Diyarbakır'a!
Güncel
19 Haziran 2020 Cuma 11:22

FETÖ Borsası'na dokunan savcı, İzmir'den Diyarbakır'a!

İzmir’de mafya-istihbaratçı-siyasetçi ortaklığıyla işletilen FETÖ Borsası iddianamesini hazırlayan İzmir Cumhuriyet Savcısı Ferhat Deniz, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne üye olarak görevlendirildi. Deniz'in herhangi bir atama talebinin bulunmadığı öğrenildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2020 Ana Kararnamesi’yle adli yargıda 4 bin 261, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değişti. Kararname ile yapılan atamalarda bazı hakim ve savcıların isimleri dikkat çekti.

ATAMA TALEBİ BULUNMUYORDU

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre, İzmir'de mafya-istihbaratçı-siyasetçi ortaklığıyla işletilen FETÖ Borsası iddianamesini hazırlayan İzmir Cumhuriyet Savcısı Ferhat Deniz, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi'ne üye olarak görevlendirildi.

FETÖ Borsası’nı ortaya çıkaran savcı Deniz’in doğum yerinin Diyarbakır olduğu ancak herhangi bir atama talebinin bulunmadığı öğrenildi.

Savcı Deniz, Sözcü’ye yaptığı açıklamada FETÖ’yle mücadelede ‘pazarlık içinde’ olanlar için ‘İhanet ediyorlar’ demişti. İzmir'de FETÖ Borsası soruşturmalarında bazı iş adamlarına takipsizlik kararı veren savcı Seyfullah Öselmiş ve yine bu soruşturmalarda görevli savcı Abdullatif Yüksel de İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Savcılığında görevlendirildi.

ŞOKE EDEN CİNAYET

İzmir'de FETÖ Borsası olarak bilinen “organize suç örgütü” soruşturması kapsamında, elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan eski AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, iş adamı Ahmet Kurtuluş, Narlıdere'deki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ahmet Kurtuluş, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “organize suç örgütü” davasında firari sanık suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ile 7’si tutuklu 69 sanık arasında bulunuyordu.

Hazırlanan iddianamede, sanıklara “suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme” gibi suçlamalar yöneltilmişti. Öldürülen Ahmet Kurtuluş, ardında çok sayıda soru işareti bırakmıştı.

CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ OLARAK ARANIYORDU

Diğer yandan, FETÖ Borsası'nın göbeğindeki isim Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz önceki günlerde Arjantin'in Buenos Aires'te yakalanmıştı. Kurtuluş ve Camgöz'ün ismi İzmir'de tehdit, şantaj, silahlı saldırı gibi birçok olayla gündeme gelmişti. Serkan Kurtuluş ilk olarak Suriye'de düşen Rusya uçağının pilotunu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik ile birlikte İzmir'de yakalanınca gündem olmuştu. Bu olaydan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kurtuluş'un ismi silahlı saldırıda hayatını kaybeden iş adamı Gökhan Kalıpçı ve AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un ev hapsinde öldürülmesi olaylarına karışmıştı. Bu cinayetlerin azmettirici olarak aranmaya başlamıştı. Kurtuluş hakkında 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar da kendisini tehdit ettiğini ileri sürüp şikayette bulunmuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir